Categoria: Formació continuada

Verena Schmid va fer una conferència sobre la normalització del part

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La prestigiosa comare i directora de l'Escola Elemental d'Art Obstètric de Florència, Verena Schmid, va impartir la conferència "Aplicación de la salutofisiología para facilitar el parto normal", a la sala d'actes de l'Hospital Universitari Son Espases. Schmid també és docent internacional de salutofisiologia obstètrica i autora de cinc llibres, entre ells El dolor en el parto. A més, també és la directora i fundadora de la revista professional D&D.

En aquesta conferència van participar més de 70 comares i infermeres.

Al llarg de la història el part ha estat un acte natural i fisiològic, i a poc a poc s'ha convertit en un acte molt intervingut, deixant de ser normal.

Verena Schmid advoca per la normalització del part. Per això, ha desenvolupat un model teòric propi amb un nou paradigma, la salutofisiologia, basat en la salut de la dona i en la fisiologia del part, tot individualitzant les cures i l'orientació cap al part normal.

Aquesta comare considera que això hauria de conjugar-se amb un model mèdic basat en l'evidència i que contempli els aspectes anteriors.

Schmid va venir a Mallorca per participar en el curs "El part domiciliari", organitzat pel Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA).

Més informació a l'Agenda d'Infosalut.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears. 25/04/2016]

[Foto: COIBA]