Categoria: Formació continuada

108 alumnes de l'IES Sa Colomina participen en un taller sobre RCP bàsica

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Les XIII Jornades d'Emergències i Urgències, que ha celebrat SEMES a l'Hospital Can Misses els dies 14 i 15 d'octubre de 2016, van començar el divendres 14 a l'IES Sa Colomina amb un taller dirigit als alumnes de 2n d'ESO. "Es pretén formar i conscienciar els menors de la importància que té adquirir aquests coneixements que poden arribar a salvar vides", segons afirma la Dra. Leciñena, cap d'Urgències i coordinadora de les Jornades.

Han estat 108 alumnes els que prèviament han passat, per grups, per una xerrada teòrica en la qual la Dra. Rosa Robles, responsable de docència de SEMES Balears, ha assenyalat la importància del massatge cardíac. Els alumnes han fet preguntes animadament, principalment, qüestions que habitualment es veuen a sèries i pel·lícules. Aquest taller ha servit per commemorar el Dia Europeu de conscienciació davant l'Aturada Cardíaca que se celebra el 16 d'octubre i que enguany té com a lema "Els nens salven vides".

Posteriorment, han assistit a un taller pràctic, en què 5 formadors amb ninots els han indicat les maniobres de reanimació que s'han de seguir en cada cas. Finalment, han pogut conèixer una de les noves ambulàncies de Suport Vital Avançat, que es trobava al pati de l'institut.

La Jornada es va inaugurar oficialment el divendres, 14 d'octubre, a les 15 hores, a la sala d'actes del nou Hospital Can Misses, per part del president nacional de SEMES, el Dr. Joan J. González Armengol, i el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Josep Balanzat.

Durant la tarda del divendres i el dissbate al matí es van realitzar 7 tallers i taules rodones, en què els aproximadament 60 participants van tenir l'oportunitat d'actualitzar coneixements de l'atenció urgent i emergent.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 14/10/2016]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

*20/10/2016 - 50 metges, infermers i tècnics d'urgències i emergències participen a Can Misses en la XIII Jornades de SEMES Balears.

Què en diu la premsa
*15/10/2016 Diario de Ibiza - Lección para salvar una vida.
*14/10/2016 noudiari.es - Más de un centenar de alumnos de Sa Colomina se forman en reanimación cardio pulmonar.