Categoria: Institucions sanitàries

Recursos disponibles per als pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que es traslladen a Mallorca

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut informa els pacients de Menorca, Eivissa i Formentera que s'han de desplaçar a l'Hospital Universitari Son Espases per rebre-hi tractament —i als seus familiars— de tots els recursos de què disposen atesa la recent ampliació en la disponibilitat d'allotjament. L'objectiu és que tenguin informació sobre els seus drets i sobre l'àmplia oferta perquè l'estada els resulti gratuïta.

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) manté un conveni amb l'Associació Empresarial d'Agències de Viatge (AVIBA) que permet que els pacients i els seus acompanyants puguin accedir als bitllets d'avió i de vaixell sense haver de fer cap desemborsament. Per fer-ho, la persona interessada s'ha de posar en contacte amb el servei d'admissió del seu centre hospitalari, on rebrà informació sobre els tràmits que ha de seguir i un bo per recollir els bitllets a l'agència de viatges.

En cas de no poder fer la reserva amb antelació i d'aquesta manera beneficiar-se d'aquest acord amb les agències de viatge, el pacient ha d'abonar l'import dels passatges i el Servei de Salut l'hi reemborsa posteriorment.

A més, recentment el Servei de Salut i ASPANOB han subscrit un conveni en virtut del qual dos pisos que l'entitat té a Palma, amb una capacitat per a 19 persones, s'incorporen als recursos d'allotjament disponibles per a pacients i familiars desplaçats. En aquest cas el Servei de Salut abona directament l'import de l'estada diària a l'entitat. Els usuaris poden sol·licitar aquesta prestació al servei d'admissió mateix dels hospitals de cada illa, que també autoritzen l'estada després de comprovar que els pacients tenen cita a Son Espases.

En aquest mateix sentit, el mes de desembre passat el Servei de Salut va renegociar el conveni amb Residencia Ca'n Granada per eliminar el copagament que en casos determinats s'aplicava als usuaris i augmentar el nombre de places fins a 46 (23 apartaments). Igualment el servei d'admissió de cada hospital informa sobre les condicions per obtenir l'autorització a fi d'allotjar-se a la residència.

La Conselleria de Salut recorda així mateix que es projecta dotar Son Espases d'una residència per a pacients i familiars de Menorca, Eivissa i Formentera, que tendrà 8 habitacions dobles de 36 m2 amb bany.

A més, aquests usuaris també tenen l'opció d'allotjar-se als establiments hotelers que han subscrit un conveni amb el Servei de Salut. En aquest cas el pacient ha de presentar la factura al Servei de Salut perquè la hi aboni.

Una dieta diària de 36 € per persona

D'altra banda, els pacients i els seus acompanyants poden optar a una dieta diària de 36 € per persona si no volen o no poden accedir a les places concertades amb ASPANOB i amb Residencia Ca'n Granada. Així doncs, qui triïn aquesta opció rebran aquesta dieta per cada dia d'estada a Mallorca, a més dels bitllets d'avió o vaixell necessaris per als desplaçaments. Igualment s'abona una dieta de 12 € per al trasllat des de l'Aeroport de Son Sant Joan fins al punt de destinació a Mallorca.

Reforç dels serveis d'enllaç a Son Espases

A fi de millorar l'atenció d'aquests usuaris, el Servei de Salut ha reforçat els serveis d'enllaç amb noves incorporacions de professionals: a Son Espases dues persones reben els pacients desplaçats i els seus familiars i atenen les seves necessitats, una per als que vénen de Menorca i una altra per als que es traslladen des de les Pitiüses.

[Font: Conselleria de Salut. 04/05/2016]

[Foto: Infosalut]