Categoria: Institucions sanitàries

Reunió del director assistencial de l'IB-Salut amb pares d'infants malalts de càncer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El director assistencial del Servei de Salut de les Illes Balears, Nacho García Pineda, i la subdirectora d'atenció a la cronicitat, Angélica Miguélez, han rebut Cristina Salom i altres pares d'infants malalts de càncer, que demanen un canvi d'ubicació dels seus fills a l'Hospital Universitari Son Espases.

Després d'escoltar les seves demandes i d'interessar-se per la salut dels seus fills, García Pineda ha transmès als assistents a la reunió el compromís del Servei de Salut d'estudiar noves millores en les habitacions d'aquesta àrea de Pediatria.

Els pares han reconegut el tracte excel·lent que reben els infants per part de tots els professionals de l'Hospital, fet que ha agraït el director assistencial. A més, s'ha compromès a traslladar als professionals de Pediatria l'enhorabona pel tracte i la professionalitat en el desenvolupament de la seva feina, especialment amb una malaltia tan sensible per a tota la societat com és l'oncològica en els nins.

Tot i que els pares han insistit en demanar el canvi d'ubicació dels infants a la planta 1M de l'Hospital, el director assistencial ha afirmat que la solució no és fàcil, ja que el primer que s'ha de valorar davant un possible canvi de ubicació és la seguretat dels pacients, de tots els nins i nines ingressats.

La disposició de les àrees de l'Hospital es va estructurar quan es va inaugurar el centre, ara fa sis anys, tenint en compte tots els aspectes de seguretat, i amb el consens dels professionals. Cal explicar que els canvis que a priori podem semblar fàcils, influeixen en molts de circuits i processos assistencials claus per a la seguretat i qualitat de l'assistència que es presta a un hospital de la magnitud de Son Espases.

Per això, García Pineda ha explicat que des de fa mesos s'estudien millores, que s'afegiran a les que s'han fet fins ara, per tal que l'entorn i l'ambient siguin el més amable possible. "Som sensibles en aquesta situació", ha expressat, "ens importa que tots els infants gaudeixen de la millor atenció possible. Per la qual cosa, volem revisar les totes les opcions que puguin servir per millorar l'ambient dels infants que hi ha a Son Espases".

Entre aquestes millores ja introduïdes, García Pineda ha destacat diverses accions de decoració als passadissos i habitacions, gràcies a la col·laboració d'entitats com "Na Marga Somriu". També s'han creat espais comuns amb motius infantils, com ara la "terrassa del bosc encantat" o la "casa taller", espais on els nins poden jugar, desenvolupar la seva imaginació i evadir-se durant la seva estada a l'Hospital.

[Font: Conselleria de Salut. 23/06/2016]