Categoria: Institucions sanitàries

Autoritzat el pagament de subministrament de farmàcia hospitalària i productes sanitaris per més de 42 milions d'euros

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha autoritzat la despesa per al subministrament de farmàcia hospitalària, productes sanitaris i productes auxiliars per un import de 42.413.485,15 euros, que es corresponen a 22.530 lliuraments de subministraments.

Això suposa un pas més en el procés de canvi del model de gestió del sector sanitari públic a les Illes Balears. Fins fa poc, les gerències s'havien organitzat com a entitats independents. Actualment, els serveis s'han unit per aprofitar els avantatges de la contractació conjunta, del volum de compra i del subministrament, i de l'eliminació de costs duplicats.

Per això, es va crear la Central Corporativa de Compres i Logística en el si del Servei de Salut, amb l'objectiu de reduir el preu de compra gràcies al volum més gran i al tractament homogeni dels materials. S'ha de tenir en compte que aquest projecte no es pot emprendre en un lapse de temps breu, atès que prèviament ha estat necessari unificar el catàleg de totes les gerències. De fet, la Central Corporativa de Compres i Logística ha previst dues grans línies d'acció que necessiten un temps per refermar-se: d'una banda, la unificació dels preus i la catalogació dels productes; i, de l'altra, la centralització de la contractació de farmàcia hospitalària i dels productes sanitaris.

Els subministraments tenen caràcter essencial per a la comunitat, per això el Servei de Salut té l'obligació legal de garantir-ne, de la manera que sigui possible i efectiva, la prescripció i disposició hospitalària a favor dels pacients, atès que són prestacions incloses en la cartera nacional de serveis.

La majoria de les empreses subministradores dels productes de farmàcia hospitalària i dels productes sanitaris inclosos en aquest procediment són empreses contractistes de l'Administració que han proporcionat subministraments al Servei de Salut durant els darrers anys i que han acreditat la solvència tècnica i econòmica requerida per poder ser adjudicataris dels contractes administratius en qüestió.

[Font: Conselleria de Salut. 14/10/2016]

[Foto: Infosalut]