Categoria: Qualitat

Comencen les consultes del trastorn de l’espectre autista per a adults a l'Hospital Can Misses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha assistit a la presentació de la nova consulta del trastorn de l'espectre autista (TEA) per a adults a l'Hospital Can Misses.

La nova consulta, que té aproximadament trenta pacients a l'agenda, està ubicada a les consultes externes de Psiquiatria (planta baixa de l'edifici G) i estarà oberta inicialment amb caràcter mensual els capvespres. Es faran diagnòstics i s'aplicaran tractaments als pacients adults d'un trastorn amb diagnòstic recent.

Amb això es pretén donar resposta a joves que fan la transició de la Unitat de Salut Mental Infantojuvenil (situada al Centre de Salut Vila) a una consulta específica per a majors de 18 anys, a més d'oferir el diagnòstic a adults que no han estat diagnosticats correctament i que després del diagnòstic d'algun fill hi veuen reflectits símptomes que podrien assenyalar un possible cas de TEA.

Patricia Gómez, consellera de Salut, Juli Fuster, director general del Servei de Salut de les Illes Balears, i Josep Balanzat, gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, acompanyats de la cap del Servei de Psiquiatria, Cristina Merino, s'han reunit amb Magdalena Valverde, psiquiatra infantojuvenil experta en TEA, i amb la presidenta de l'Associació Asperger Eivissa i Formentera, Amparo Álvarez Longarela, i alguns dels seus membres.

Aquesta associació ha fet arribar a la consellera la seva satisfacció per l'inici d'aquestes consultes per a adults i ha aprofitat la reunió per demanar un augment dels recursos per als tractaments d'aquests pacients que han d'assumir les diferents associacions.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 23/11/2016 ]

[Foto: IB-Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*
30/11/2016 - Lliurament de premis del Concurs d’Idees de la Unitat de Seguretat del Pacient de Can Misses.
*29/11/2016 - Presentació a l'Hospital Can Misses de la biòpsia del gangli sentinella amb una nova tècnica.

Què en diu la premsa
*24/11/2016 Diario de Ibiza - Una treintena de pacientes en la nueva consulta para adultos autistas.