Categoria: Recursos humans

La Conselleria de Salut i l'IB-Salut continuen estabilizant llocs de feina de la xarxa sanitària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i el Servei de Salut (IB-Salut) estan emprenent una decidida política d'estabilització de l'ocupació, de disminució de la precarietat i de recuperació dels drets laborals retallats.

El Servei de Salut ha interposat un recurs de reposició contra la mesura cautelar de suspensió de l'oferta d'ocupació pública de tècnics de laboratori, i recorrerà igualment en contra d'altres mesures cautelars que es dictin. Basant-se en sentències sobre processos d'oposició d'altres administracions impugnades per l'Advocacia de l'Estat, sosté que el termini de tres anys previst en l'estatut bàsic de l'empleat públic és una limitació a la dilació dels processos d'oposició que tramiten les administracions, una defensa dels ciutadans perquè, en cas que s'incompleixi el termini, puguin reclamar a l'administració que convoqui les places aprovades a les ofertes d'ocupació pública anuals. La interpretació del Ministeri és exclusivament pressupostària, però fins i tot acceptant-la estaríem davant d'un incompliment que no ha de suposar l'anul·lació dels processos, sinó únicament l'esmena.

L'IB-Salut —mitjançant l'Advocacia de la Comunitat Autònoma— s'ha personat en els recursos, atès que nombroses sentències avalen la tesi que la convocatòria extemporània d'unes oposicions no n'ha de suposar l'anul·lació, ja que es tracta d'un incompliment merament administratiu, esmenable per l'Administració.

El Servei de Salut entén que el dret dels professionals sanitaris a accedir a un lloc de feina en la sanitat pública mereix més protecció jurídica que el compliment d'un termini que, en qualsevol cas, és un límit de la lentitud de l'Administració en la tramitació de les oposicions, mai un límit a les expectatives laborals dels opositors.

La Conselleria de Salut i el Servei de Salut han iniciat un procés d'oferta d'ocupació pública —que serà la convocatòria més important dels darrers cinc anys— a fi de dotar la xarxa sanitària pública de llocs de feina estables.

[Fonts: Servei de Salut de les Illes Balears. 14/06/2016]

[Foto: Infosalut]