Categoria: Recursos humans

Modificacions sobre el nivell 33 i la prolongació de la permanència en el servei actiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOIB núm. 76, de dia 16 de juny de 2016, s'ha publicat la Llei 9/2016, de 13 de juny, de modificació de la disposició addicional novena de la Llei 3/2007, de 27 de març, de la funció pública de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

L'any 1991 es va estipular que a tots els funcionaris de carrera de l' Administració central que haguessin exercit un alt càrrec de l'Administració des del 5 de juliol de 1977 se'ls premiava, una vegada finalitzat el seu mandat, amb la consolidació del nivell màxim, el 33.Actualment el personal funcionari de carrera de qualsevol nivell de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears o de les entitats públiques que en depenen, i el personal estatutari al servei de la sanitat pública autonòmica tenen dret a percebre un complement salarial vitalici recollit com "complement de destinació" (nivell 33). Un complement que comencen a percebre quan els funcionaris es reincorporen al servei actiu després d'haver exercit durant dos anys continuats, o tres amb interrupció, determinats càrrecs polítics.

Aquest complement, de carácter vitalici, és un privilegi mancat de base raonable per diversos motius enumerats al BOIB.

El Parlament de les Illes Balears i sobretot el Govern balear tenen la responsabilitat de gestionar la despesa pública invertint en el que és necessari i reverteix en el benestar del ciutadà. Per aixó, amb la modificació actual se suprimeix el dret a la percepció del complement retributiu regulat a la Llei 2007 esmentada als empleats públics de l'Administració de la comunitat autònoma de les Illes Balears i el dels òrgans estatutaris, entre d'altres.

També es modifica la suspensió de la prolongació de la permanència en el servei actiu, a excepció d'uns supósits especials.

[Font: BOIB. Núm. 76. 16/06/23016]

[Foto: Juanjo Bazán / 33 / CC BY­ND 2.0]