Categoria: Recursos humans

Reunió de la Conselleria d'Hisenda i els sindicats sobre la recuperació dels drets dels funcionaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, ha presidit la Mesa General de l'Empleat Públic, sobre la recuperació dels drets dels funcionaris, com ara la conciliació familiar, els processos de selecció de personal i l'aplicació de plans d'igualtat. El full de ruta, ja començat, finalitzarà el 2019.

Aquesta reunió ha comptat amb la presència dels sis sindicats més representatius en el conjunt de la funció pública de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, CCOO, UGT, SIMEBAL, SATSE, CSI-F i STEI, i dels directors generals de Pressuposts i Finançament, Joan Carrió, de Funció Pública i Administracions Públiques, Pedro Jiménez, de Personal Docent, Rafaela Sánchez, i amb la directora de Recursos Humans de l'IB-Salut, Guadalupe Pulido.

Des del Govern s'ha mostrat el compromís amb la recuperació dels drets dels treballadors de la funció pública, perduts des de 2012.

Fins ara ja s'han pactat diversos acords en l'àmbit de la funció pública, com puguin ser:

  • L'aplicació efectiva de la carrera professional.
  • La creació d'una borsa horària de 30 minuts diaris per invertir en formació del personal de la CAIB.
  • El retorn d'una quarta part de la paga extraordinària retinguda el 2012 o l'apujada salarial d'un 1 % aplicada enguany. Aquestes mesures de recuperació de dres están incloses dins del Pla Econòmic Financer que marca la sostenibilitat pressupostària de Balears fins al 2017.

Els sindicats representatius en aquesta Mesa General també donen suport al fet que l'àmbit de negociació d'aquest retorn sigui d'aplicació al personal de serveis generals i estatutaris, entre d'altres.

S'ha acordat que les funcionàries de la CAIB en estat de gestació de 37 setmanes (i de 35, en el cas de gestació múltiple) es puguin acollir a una baixa laboral retribuïda fins al moment del part.

També han quedat obertes les portes a la negociació per retornar la compensació salarial als funcionaris que no puguin anar a fer feina a causa d'una incapacitat transitòria.

[Font: Conselleria d'Hisenda i Administracions Públiques. Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques. 20/07/2016]

[Foto: Conselleria d’Hisenda i Administracions Públiques]