Categoria: Recursos humans

La Mesa Sectorial de Sanitat aprova l'oferta d'ocupació pública de 612 places de personal estatutari per a 2017

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Mesa Sectorial de Sanitat ha aprovat l'oferta d'ocupació pública del Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) per a l'any 2017, que preveu la incorporació de 612 places de personal estatutari.

Aquesta actuació respon a una política de recursos humans liderada des del Servei de Salut i a la voluntat de la Conselleria de Salut de dotar la xarxa sanitària pública de llocs de feina estables, ja que actualment la temporalitat del personal del Servei de Salut és del 40 %, aproximadament.

D'aquesta manera es dóna resposta al compromís de l'Administració per l'estabilitat dels llocs de feina i a la necessitat de cobrir les mancances de personal en determinades categories professionals, a fi de donar estabilitat als professionals, cosa que repercutirà en un servei de millor qualitat per a la ciutadania.

L'oferta d'ocupació pública del Servei de Salut per a l'any 2017 és la següent:

Del nombre total de places convocades, la meitat correspon al torn lliure i l'altra meitat, a promoció interna. Per categories, es convoquen principalment places d'infermeria, d'auxiliars de la funció administrativa, auxiliars d'infermeria, personal de medicina de família, de pediatria d'atenció primària, d’urgències i anestesistes.

El nombre de places que s'aproven no respon a les necessitats reals del Servei de Salut, sinó que està limitat pel Ministeri d'Hisenda i Funció Pública del Govern d'Espanya, que únicament permet convocar el 100 % de la taxa de reposició, és a dir, les places vacants que es produeixen per jubilacions i defuncions. L'any 2015 va deixar reservar només el 50 % d’aquestes places i el 100 % dels anys 2016 i 2017. Si s'eliminàs aquesta taxa de reposició, el Servei de Salut estaria en disposició de convocar 4.460 places.

En el cas que en una futura aprovació de la Llei de pressuposts generals de l'Estat per a l'any 2017 se suprimeixin les limitacions actuals (taxa de reposició) o aquestes s'ampliïn, es farien les modificacions o ampliacions oportunes d'aquesta oferta d’ocupació pública.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 13/01/2017]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*19/12/2016 - Oferta d'ocupació pública 2016 de l'IB-Salut per al personal estatutari.

14/01/2017 Diario de Ibiza - La Mesa de Sanidad balear aprueba 612 plazas para la oferta de empleo público 2017