Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases i l'IdISPa participa en un estudi sobre el tractament seqüencial de Biofilms amb Aztreonam i Trobamicin

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr356El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISPa, ha participat en un estudi sobre el tractament de biofilms amb aztreonam i tobramicin com a nova estratègia per a combatre les infeccions respiratòries cròniques per pseudomonas aeruginosa. També hi ha participat l'Hospital Ramon Cajal i l'IRYCIS.

Estrella Rojo Molinero, Maria Dolores Macià, Rosa Rubio, José Luis Pérez, Bartolomé Moyà, Gabriel Cabot, Carla López Causapé i Antonio Oliver, microbiòlegs de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISPa, han publicat un article amb el títol "Sequential Treatment of Biofilms with Aztreonam and Tobramycin Is a Novel Strategy for Combating Pseudomonas aeruginosa Chronic Respiratory Infections" a la revista Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

Les estratègies tradicionals terapèutiques del control de colonització crònica en pacients amb fibrosis quística es basen en el ús d'unitats d'antibiòtic nebulitzat. En aquest estudi, es va avaluar l'eficàcia terapèutica i dinàmica de la resistència antibiòtica en biofilms de pseudomonas aeruginosa baix teràpia seqüencial amb aztreonam inhalat i tobramicin.

Referència de l'article
Rojo-Molinero E, Macià MD, Rubio R, Moyà B, Cabot G, et al. Sequential Treatment of Biofilms with Aztreonam and Tobramycin Is a Novel Strategy for Combating Pseudomonas aeruginosa Chronic Respiratory Infections. Antimicrob Agents Chemother. 2016;60(5):2912-22.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Public Health Image Library / Staphylococcus aureus biofilm / CC BY­ND 2.0]