Categoria: Estudis i projectes

Pediatria de Son Espases participa en unes recomanacions d'aspiracions de cossos extranys

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr38El Servei de Pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en unes recomanacions per a la prevenció d'aspiracions de cossos extranys. També hi han participat l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe, l'Hospital Universitari Cruces, l'Hospital Universitari de Getafe, Madrid Salud i Atenció Primària de Madrid.

Francisca Yagüe, pediatra de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en un article publicat amb el títol "recomendaciones sobre la prevención de aspiraciones de cuerpos extraños" a la revista Anales de Pediatría.

L'aspiració d'un cos extrany encara és un problema pediàtric freqüent, amb greus conseqüències, pot produir tant patologia aguda com a crònica. Sol afectar a infants per davall dels 5 anys, normalment en el seu domicili, que aspiren normalment aliments o fruits secs. Aquesta circumstància pot provocar una crisi d'asfíxia aguda, constituint una urgència mèdica que requereix un diagnòstic primerenc i una actitud terapèutica urgent, ja que pot produir la mort en uns minuts.
Referència de l'article
Lluna J, Olabarri M, Domènech A, Rubio B, Yagüe F, et al. Recomendaciones sobre la prevención de aspiraciones de cuerpos extraños. An Pediatr (Barc). 24 mai. 2016.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]