Categoria: Estudis i projectes

Son Espases i l'IdISBa publiquen article sobre la possible interferència de la hidroxocobalimina amb els tests comuns del laboratori

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr857Els serveis d'Anàlisis Clíniques i Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària de les Illes Balears (IdISBa) han publicat un article sobre l'índex d'hemòlisi per detectar el grau d'interferència de la hidroxocobalimina amb els tests comuns al laboratori.

Laura Fueyo, Juan Robles, Irene Aguilar i Magdalena Parera, facultatius del laboratori d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases; Aina M. Yáñez, investigadora de l'IdISBa; i Magdalena Socias, metgessa d'Urgències de l'Hospital Universitari Son Espases, han publicat l'article amb el títol "Hemolysis index to detect degree of hydroxocobalamin interference with common laboratory tests" a la revista Journal of Clinical Laboratory Analysis

El Cyanokit® (hidroxocobalamina OHCo) és el tractament recomanat per a l'enverinament per cianur. L'OHCo és un cromòfor i pot causar interferència amb algunes mesures bioquímiques. En aquest estudi, s'avalua la possible interferència del Cyanokit en alguns tests cooximètrics i de bioquímica del plasma i determina la possible correcció matemàtica per algunes anàlisis. Es va estudiar la possibilitat de detectar i avaluar el grau d'interferència amb l'índex d'hemòlisi previst pel autonoalitzador del servei perquè no és possible mesurar la concentració d'OHCo en laboratoris convencionals.

Referència de l'article
Fueyo L, Robles J, Aguilar I, Yáñez AM, Socias M, Parera M. Hemolysis index to detect degree of hydroxocobalamin interference with common laboratory tests. J Clin Lab Anal. 2016.
PubMed | Enllaços Bibliosalut | logo docusalut 16Text complet
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]