Categoria: Estudis i projectes

Atenció Primària de Mallorca ha participat en un article sobre l'associació entre marcadors de glicèmia i índex íntima-media carotidi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

epr669El Centre de Salut Sant Agustí ha participat en la publicació d'una part de l'estudi MARK sobre l'associació entre marcadors de glicèmia i índex íntima-media carotidi. També hi han participat el Centre de Salut de l'Alamedilla, l'IBSAL, la Universitat de Salamanca, la Unitat d'Investigació de Medicina Familiar, la Universitat de Girona, l'IDIAP Jordi Gol, l'IDIBGI i el MARK Group.

Rafel Ramos, metge del Centre de Salut Sant Agustí, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Association between markers of glycemia and carotid intima-media thickness: the MARK study" a la revista BMC Cardiovascular Disorders.

L'índex íntima-media carotidi (C-IMT) és un predictor confiable d'esdeveniments cardiovascular. Es va investigar la relació entre marcadors de glicèmia i el C-IMT en pacients amb risc cardiovascular intermedi.

Referència de l'article
Gómez-Marcos MA, Gómez-Sánchez L, Patino-Alonso MC, Recio-Rodríguez JI, Regalado NG, Ramos R, et al. Association between markers of glycemia and carotid intima-media thickness: the MARK study. BMC Cardiovasc Disord. 2016;16(1):203.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut]