Categoria: Farmacovigilància

Restriccions d'ús provisionals d'Alemtuzumab (Lemtrada)

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS)  ha fet pública una nota informativa, dirigida als professionals sanitaris, amb les restriccions d'ús provisionals d'Alemtuzumab (Lemtrada), per motius de Seguretat.

El alemtuzumab és un anticòs monoclonal autoritzat per a tractar pacients adults amb esclerosi múltiple remitent recurrent (EMRR), amb malaltia activa definida per manifestacions clíniques o detectades per ressonància magnètica.

Fa poc, en la revisió periòdica de les dades de Seguretat de alemtuzumab, s'han identificat casos de reaccions adverses greus de tipus cardiovascular i altres mediades immunològicament, alguns d'ells mortals.

Per tot això, s'ha iniciat una revisió detallada de la informació disponible a nivell europeu. Mentre es es du a terme, s'han adoptat mesures provisionals i s’han realitzat recomanacions als professionals sanitaris, que podeu consultar en la pàgina web de la AEMPS

És important notificar les sospites de reaccions adverses a través d'aquest formulari electrònic.

[Font: AEMPS. 15/04/2019

Notícies relacionades