Categoria: Farmacovigilància

Nota informativa de l'AEMPS referent al medicament febuxostat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una nota informativa, dirigida als professionals sanitaris, referent al medicament febuxostat, no recomanat en pacients amb gota i antecedents de malaltia cardiovascular.

Febuxostat és un inhibidor potent i selectiu de la xantino oxidasa (XO), que redueix els nivells d'àcid úric en sang. A Espanya existeixen comercialitzats diversos medicaments que contenen febuxostat. Podeu consultar les indicacions autoritzades a la fitxa tècnica de medicaments amb febuxostat.

L'assaig clínic CARES (Cardiovascular safety of febuxostat and allopurinol in patients witch gout and cardiovascular comorbidities) realitzat en pacients amb gota i antecedents de malaltia cardiovascular, mostra un augment del risc de mortalitat en pacients tractats amb febuxostat, comparat amb pacients que prenen alopurinol.

Es recomana no utilitzar aquesta medicació en pacients amb antecedents de patologia cardiovascular greu, excepte en aquells casos en els quals no es pugui utilitzar una teràpia alternativa.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses a través d'aquest formulari electrònic.

[Font: AEMPS. 10/06/2019

[Foto: Govern de les Illes Balears]