Categoria: Farmacovigilància

L'AEMPS informa de la retirada de lots del principi actiu omeprazol

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Planificació, Avaluació i Farmàcia, comunica que l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha publicat una nota informativa sobre la retirada de lots del prinicipi actiu omeprazol Farma-Química Sud, S.L.

Segons la informació disponible, la totalitat dels lots retirats del principi actiu omeprazol estaven dedicats a l'elaboració de fórmules magistrals d'ús humà i veterinari.

La AEMPS informa de com han d'actuar pacients, prescriptors i farmacèutics davant la sospita d'un cas d'administració d'una fórmula magistral amb omeprazol pertanyent a algun d'aquests lots.

Informació per als pacients

Si recentment ha pres o administrat a un nen una formulació magistral amb omeprazol acudeixi a la seva farmàcia perquè li indiqui si és un dels lots afectats en l'Alerta farmacèutica R_19/2019. Si després de la presa de la formulació magistral ha observat un creixement excessiu del pèl, acudeixi al seu metge. En veterinària, en cas d'observar una sospita d'efecte advers en l'animal tractat, contacti immediatament amb el veterinari prescriptor.

Informació per als prescriptors

En cas detectar algun cas de hipertricosis en nens, considerar en el diagnòstic si els pacients han pogut prendre omeprazol en fórmula magistral amb els lots afectats a la Alerta farmacèutica R_19/2019.

En veterinària, en el cas de detectar un efecte advers en l'animal, considerar la possible implicació de la fórmula magistral.

Informació per als farmacèutics

El farmacèutic haurà de comprovar si té unitats dels lots afectats en estoc o retornats per pacients, reposant la fórmula magistral retornada. Tal com s'indica en l'Alerta farmacèutica R_19/2019, les autoritats competents de les comunitats autònomes recolliran les unitats disponibles dels lots retirats.

És important notificar totes les sospites de reaccions adverses de medicaments d'ús humà a través d'aquest formulari electrònic.

En cas de detectar sospites d'efectes adversos en veterinària, haurà de notificar-se al SEFV-VET (a l'adreça de correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.).

[Font: AEMPS. 08/08/2019

[Foto: Pxhere / Medicamentos / Dominio público CCO]