Categoria: Formació continuada

Clausura de la jornada sobre incapacitat temporal per contingències comunes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha clausurat la jornada "Present i futur de la incapacitat temporal per contingències comunes a les Illes Balears", que ha tengut lloc a l'Hospital Son Llàtzer i en la qual han participat el Servei d'Inspecció Mèdica i la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca del Servei de Salut de les Illes Balears, l'Institut Nacional de la Seguretat Social i l'Associació de Mútues d'Accidents de Feina.

L'objectiu d'aquesta jornada ha estat remarcar la col·laboració i cooperació de l'Institut Nacional de la Seguretat Social, el Servei de Salut i l'Associació de Mútues d'Accidents de Feina, per modernitzar i millorar el control i la gestió de les incapacitats temporals per contingències comunes.

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha destacat que la incapacitat temporal és un fet mèdic i administratiu. "És el facultatiu qui ha de decidir si un pacient està incapacitat per dur a terme la seva feina i, a la vegada, li ha de tramitar la baixa; per això, la tasca del metge és un acte d'una responsabilitat enorme". Així mateix, ha agraït que sigui la primera vegada que tot el sector està representat en un mateix fòrum de discussió, un fet que cal destacar.

Durant la jornada s'ha parlat del paper dels diferents interlocutors en la gestió de les incapacitats temporals, de les competències de la inspecció mèdica, del paper de l'atenció primària o de les competències de les asseguradores, així com dels reptes futurs i la visió dels agents implicats, a més de l'estandardització dels protocols.

[Font: Conselleria de Salut. 16/05/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]