Categoria: Formació continuada

L’EBAP inicia el curs d'assessors confidencials en casos d’assetjament sexual, per raó de sexe i d’orientació sexual

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un total de 18 persones (14 dones i 4 homes) han iniciat el curs que l’EBAP imparteix entre empleats públics de la Comunitat Autònoma de les Illes Balears per poder exercir com a assessor/a confidencial en situacions d’assetjament sexual i per raó de sexe o orientació sexual. Aquesta formació, de 40 hores en modalitat semipresencial i amb un mes de durada, és finançat pel Pacte Estatal contra la Violència de Gènere i organitzat per la Direcció General de Funció Pública i Administracions Públiques del Govern de les Illes Balears, amb la participació de l’Institut Balear de la Dona.

L’objectiu del curs és que els assistents coneguin el marc teòric i conceptual de la matèria, adquireixin habilitats i coneixements per a prevenir l’assetjament, siguin capaços de diagnosticar conductes i accions que puguin ser susceptibles de ser o de convertir-se en assetjament, i que a més desenvolupin habilitats pràctiques per a la gestió de possibles supòsits.

Amb aquesta finalitat, les empleades i empleats públics en formació podran accedir a ponències per part de: Enrique Urbano Ángel, professor de Violència contra les dones a la UIB; Mantero Herrera, investigadora d’Estudis de Gènere a laUIB; i Joanna Blahopoulou, doctora en Psicologia i membre de l’equip investigador Estudis de Gènere de laUIB.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 18/10/2019]

[Foto: Dan Foy / My eye / CC BYND 2.0] 

Què en diu la premsa
*19/10/2019 diariodemallorca.es - 18 personas se forman como asesores confidenciales en casos de acoso sexual.
*18/10/2019 noticiasmallorca.es - La EBAP inicia la formación de 18 personas como asesores confidenciales en casos de acoso sexual.