Categoria: Formació continuada

Son Espases va acullir les VI Jornades de Teràpia Ocupacional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital Universitari Son Espases va acullir el passat dia 8, les VI Jornades de Teràpia Ocupacional. Sota el lema «Teràpia ocupacional en creixement, noves mirades», aquestes jornades pretenen acostar i revisar les noves metodologies, les tècniques d’intervenció i les eines terapèutiques més innovadores i oferir formació.

Aquesta edició ha estat organitzada per la Comissió de Terapeutes Ocupacionals de Salut Mental del Servei de Salut de les Illes Balears i pel Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears.

La teràpia ocupacional és una disciplina de l’àmbit sanitari que té per objectiu capacitar les persones amb limitacions físiques, psíquiques o neurològiques prevenint o reduint les discapacitats que són conseqüència de trastorns diversos i afavorint que els pacients tenguin autonomia i valorin el potencial propi. Es tracta de rehabilitar-los i articular els mecanismes adients perquè adquireixin habilitats per desenvolupar les activitats de la vida diària (higiene, alimentació, vestir-se...), la formació, la feina, l’oci o l’administració del temps lliure.

Els pacients a qui va adreçada la teràpia ocupacional són de diferents tipus: persones amb alguna discapacitat intel·lectual, malalts amb alguna afecció neurodegenerativa (Alzheimer, Parkinson...) o amb paràlisi cerebral, persones majors o infants que necessiten desenvolupar algunes habilitats intel·lectuals, físiques o sensorials. A les Illes Balears fan feina més de 150 terapeutes ocupacionals —tant a l’àmbit públic com al privat— en especialitats com la pediatria, la neurorehabilitació, la rehabilitació física, la salut mental o la geriatria.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 08/11/2019]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]