Categoria: Institucions sanitàries

La consellera de Salut es reuneix amb l'Associació d'Asperger de les Illes Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, s'han reunit amb la presidenta de l'Associació d'Asperger de les Illes Balears, Josefina Seguí Albadalejo, i amb el vocal, Jean Rene.

La síndrome d'Asperger és un trastorn sever del desenvolupament, que comporta una alteració neurobiològica determinada en el processament de la informació. Aquesta síndrome es manifesta de manera diferent en cada individu, però tots tenen en comú les dificultats per a la interacció social, especialment amb persones de la seva mateixa edat, alteracions dels patrons de comunicació no verbal, interessos restringits, inflexibilitat cognitiva i comportamental, dificultats per a l'abstracció de conceptes, coherència central feble en benefici del processament dels detalls, interpretació literal del llenguatge, dificultats en les funcions executives i de planificació i la interpretació dels sentiments i emocions aliens i propis.

La reunió ha estat un primer encontre entre la Conselleria i l'Associació. La presidenta d'Asperger ha explicat a la consellera com desenvolupa l'Associació la seva labor a les illes, el nombre d'associats i quins són els objectius a curt termini.

Per la seva banda, la consellera els ha mostrat la voluntat de la Conselleria de col·laborar en tot el que sigui possible per tal de facilitar la feina de l'Associació.

[Font: Conselleria de Salut. 28/04/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]