Categoria: Institucions sanitàries

Reforç de mesures en la gestió assistencial i consolidació de projectes

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum reforçarà les mesures d’eficiència en la gestió assistencial i consolidarà els projectes iniciats entre 2016 i 2019. Gómez va destacar que es treballarà des de l’equitat i la universalitat a l’hora d’accedir als serveis, la sostenibilitat del sistema, el diàleg amb els professionals i els usuaris i la transparencia. També va manifestar que donaran prioritat a l’atenció primària, la cronicitat i la salut mental.

-Els metges de primària tindran accés a tot el catàleg de proves diagnòstiques. A més, es continuarà desenvolupant el pla de millora a l’accessibilitat del centre de salut, eliminant barreres arquitectòniques. A través d’atenció primària, s’impulsaran programes com l’atenció domiciliària resolutiva o la fisioteràpia a domicili. A més, es potenciarà el Programa de Pacient Actiu i s’implementarà el programa d'atenció a infants amb malalties cròniques complexes.

-Se fomentarà la qualitat en la gestió de la cronicitat.

-Pel que fa a la salut mental, es desenvoluparan programes de patologia dual en els hospitals d’Eivissa i Menorca; es facilitarà el tractament als joves i adolescents de Formentera, i es lluitarà contra l'estigma, a més d’afavorir la inserció social de les persones amb problemes de salut mental.

Infraestructures

  • Està previst que es completin actuacions com ara el pla director de l’Hospital de Manacor les millores a l’Hospital Comarcal d’Inca, la reforma de l’Hospital Psiquiàtric de Palma, la de l’Hospital General, i l’inici de les obres del pla director de l’Hospital Universitari Son Llàtzer.
  • La planificació també inclou la inversió de 150 milions per als nous complexos sociosanitaris de Son Dureta, Can Misses, Verge del Toro i Felanitx.
  • Els centres de salut també seran altres de les infraestructures que s’impulsaran. Els nous centres prevists són: Bons Aires, Pere Garau, Son Dureta i Son Ferriol (Palma); Artà, Pollença, Sant Joan, Montuïri, Consell, Santa Margalida, Bunyola, Calonge, Sant Llorenç des Cardassar i Trencadors (Part Forana de Mallorca).
  • A Eivissa, es preveu incorporar un centre d’atenció primària a Can Misses, i a Menorca es crearà un nou centre a Alaior i s’ampliarà el de Ferreries.

Llistes d’espera

  • També es treballarà per continuar reduint els temps d’espera i el nombre de pacients al màxim possible.

Salut Pública i Participació, Recerca i Consum

  • Se potenciaran algunes accions com ara l’aprovació de la Llei d’addiccions o el desplegament del Decret d’alimentació saludable, a més de l’Estratègia de Promoció de la Salut.
  • Així mateix, es prioritzaran mesures encaminades a promoure la investigació clínica, epidemiològica i de serveis. Per això, es treballarà de manera conjunta amb la Universitat de les Illes Balears per consolidar l’activitat docent, s’executarà el Decret de carrera investigadora i s’incrementarà el nombre de professionals especialistes.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 11/09/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]