Categoria: Institucions sanitàries

Se condemna a l’agressió a dos tècnics sanitaris d’emergències

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut i Consum condemnan enèrgicament l’agressió que van patir la matinada del dia 25 de setembre, dos tècnics del 061 quan prestaven assistència sanitària a la zona de la Platja d’en Bossa, a Eivissa.

Els dos professionals hi havien acudit després de rebre un avís per assistir una pacient en estat d’agitació i que reaccionava amb agressivitat. Davant aquesta situació, van activar el Codi Pànic i van intentar contenir la pacient mentre esperaven la Guàrdia Civil. Així i tot, la pacient va pegar un cop de puny al llavi a un dels tècnics i va donar una potada a un genoll a l’altre. Finalment, l’agressora va ser traslladada a l’Hospital Can Misses.

El Servei de Salut va activar el protocol per a aquests casos, que preveu assistència sanitària i suport jurídic i psicològic a les víctimes. Per part seva, tots dos tècnics sanitaris van interposar una denúncia contra l’agressora.

Cal recordar que, des de la reforma del Codi penal que es va fer l’any 2015, es consideren actes d’atemptat les agressions contra funcionaris sanitaris que estiguin exercint les funcions pròpies del seu càrrec, per als quals es preveuen condemnes de fins a quatre anys. De fet, s’han dictat sentències en aquest sentit amb les quals s’ha castigat els delinqüents amb penes d’un a tres anys de presó.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/09/2019] 

[Foto: Gerència 061]

Què en diu la premsa
*25/09/2019 noticiasmallorca.es - Agresión física a dos técnicos sanitarios de emergencias.
*25/09/2019 noudiari.es - Agreden a dos técnicos sanitarios de urgencias durante un servicio en Ibiza.
*25/09/2019 ultimahora.es - Una mujer agrede a dos técnicos del 061 que le atendían en Ibiza.
*25/09/2019 canal4diario.com - Una paciente agrede a dos técnicos del SAMU 061 en Eivissa.
*25/09/2019 mallorcadiario.com - Agreden al personal sanitario de una ambulancia en Platja d'en Bossa.