Categoria: Qualitat

La Conselleria de Salut iniciarà d'aquí a un mes les obres del búnquer per a radioteràpia a l'Hospital Mateu Orfila

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, s'ha reunit amb la batlessa de l'Ajuntament de Maó, Conxa Juanola.

Després d'aquesta reunió, l'Ajuntament ha emès l'informe favorable al permís d'obra per a la construcció del búnquer on s'instal·larà el Servei d'Oncologia radioteràpica de l'Hospital Mateu Orfila. Des de la Conselleria s'ha anunciat que les obres de construcció començaran en el termini d'un mes.

Cal recordar que el Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha licitat el contracte de concessió del servei públic d'oncologia radioteràpica corresponent a la població de les àrees de salut de Menorca i d'Eivissa i Formentera, per un pressupost de 17.483.342,90 €, que s'adjudicarà per un termini de 7 anys, prorrogable a 10 anys. Amb la implantació d'aquest servei es garanteix que tots els ciutadans de les Illes Balears rebin una assistència sanitària de qualitat i de proximitat. Així es farà possible que entre dos-cents i tres-cents pacients puguin ser atesos a la seva illa de residència, amb la qual cosa s'evitarà que s'hagin de desplaçar a Palma per ser-hi tractats.

A l'Hospital Mateu Orfila, el Servei de Radioteràpia s'ubicarà a l'extrem sud del mòdul de serveis, en un espai ocupat fins ara pel local de residus, serveis tècnics i neteja.

Signatura del contracte de gestió d'atenció primària

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha visitat Menorca acompanyada pel director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el gerent de l'Àrea de Salut de Menorca, Antoni Arbona. Durant la visita, Patricia Gómez ha assistit a la signatura del contracte de gestió d'atenció primària amb els coordinadors dels centres de salut de Ciutadella, Ferreries, Alaior, Dalt Sant Joan i Verge del Toro per garantir una major qualitat assistencial i un major control de la despesa.

Els contractes de gestió són una eina per als professionals i per als gestors en què es determinen els indicadors de la qualitat assistencial i el control de la despesa en diversos àmbits assistencials. Així, mitjançant els contractes de gestió els professionals es comprometen a aconseguir els objectius marcats.

Reforços sanitaris per a les festes de Sant Joan

Així mateix, Patricia Gómez s'ha reunit amb la batlessa de Ciutadella, Joana Gomila, per tractar dels reforços sanitaris per a les festes de Sant Joan. El Servei d'Urgències SAMU-061 es reunirà properament amb l'Ajuntament de Ciutadella per dissenyar el dispositiu d'emergències.

[Font: Conselleria de Salut. 06/04/2016]

[Fotos: Conselleria de Salut]