Categoria: Qualitat

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera reforça les urgències d'Atenció Primària a l'estiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'increment del 3,25 % respecte a l'any passat en els dispositius d'urgències d'Atenció Primària, que ha suposat 841 urgències més en les consultes de medicina i infermeria del Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP) produït en els mesos de maig i juny ha portat a l'Adreça d'Atenció Primària a prendre la mesura de reforçar amb un equip més, format per metges i infermers als SUAP de Sant Antoni i Vila. El reforç va començar el dia 1 de juliol en els trams horaris en els quals es produeixen més urgències, els caps de setmana i festius en horari de tarda i de nit, des de les 15 h fins a la mitjanit, i finalitzarà el 30 de setembre. D'aquesta manera durant les hores en les quals més públic s'acumula en els dos centres de salut quedarà cobert amb 3 equips formats per metges i infermers.

Amb aquesta mesura es pretén anticipar l'adequació de l'atenció sanitària urgent en els centres de salut davant l'increment de casos que es preveu per als mesos de temporada alta, atès l'increment analitzat en aquestes primeres setmanes d'inici estival.

Per la seva banda, el SUAP del Centre de Salut de Santa Eulàlia es va veure reforçat amb un equip més des de l'1 de juny i també fins al 30 de setembre en els horaris que més demanda assistencial tenen: de dilluns a dijous, de les 17.30 a les 24.00 h, els divendres de 15.00 a 24.00 h, i els caps de setmana i festius, des de les nou del matí fins a les dotze de la nit.

Més casos urgents a infermeria

Els tres SUAP han comptabilitzat en el començament de temporada, durant els mesos de maig i juny, un total de 26.677 urgències enfront de les 25.836 del mateix període de 2015. Les consultes mèdiques han passat de 15.077 al maig i juny de 2015 a 15.083 d'enguany, mentre que les d'infermeria han experimentat un creixement major, 10.759 al maig i juny de 2015, enfront de les 11.594 del mateix tram de 2016.

Reforç nocturn de neteja en els SUAP

Des del passat 10 de juny els SUAP de Sant Antoni i Vila i des del dia 17 el de Santa Eulàlia compten amb servei nocturn de neteja. Aquesta mesura es va adoptar a l'espera que es resolgui el concurs per al servei de neteja que ja contempla en els seus plecs la prestació d'aquest servei en horari de nit durant els mesos de juliol, agost i setembre. Es dóna resposta així a una demanda tant dels treballadors com dels pacients que davant l'augment de l'activitat assistencial havien detectat la necessitat del servei de neteja per tal de mantenir les instal·lacions en condicions òptimes. Aquest reforç de neteja es mantindrà fins que es liciti el nou contracte que resulti del concurs que hi ha actualment i que es troba impugnat per part d'una de les empreses.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 05/07/2016]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

Què en diu la premsa
*06/07/2016 Diario de Ibiza - Salud refuerza las urgencias en Vila y Sant Antoni ante el gran aumento de pacientes.
*06/07/2016 periodicodeibiza.es - Refuerzan las urgencias de Atención Primaria ante el aumento de casos atendidos.