Categoria: Qualitat

Comença l'activitat assistencial a la nova unitat de convalescència B de l'HG

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L’Hospital General (HG)  va posar en marxa el dia 25 de novembre la nova Unitat de Convalescència B que té una superfície de 977 metres quadrats. L’espai compta amb 17 habitacions de les quals 10 són individuals i on es poden ingressar un total de 24 pacients. Tot i això, en cas de necessitats assistencials puntuals, es pot duplicar el nombre de llits.

La presidenta del Govern Balear, Francina Armengol; la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster, i el director gerent de l’Hospital Universitari Son Espases, Josep Pomar, van visitar les noves instal·lacions de la Unitat de Convalescència B. 

Durant la visita, Armengol va apostar per a la millora de les infraestructures sanitàries. En relació amb l’augment de la cronicitat, la presidenta va valorar que s’adaptin les infraestructures a la nova realitat de les Illes Balears.

Per part seva, la consellera Gómez es va manifestar sobre les millores de d’aquest hospital, que es podrà “donar millor atenció, més propera, més càlida i amb unes instal·lacions més modernes”.

La Unitat de Convalescència B acull pacients crònics avançats (PCA), que ingressen directament des de l’atenció primària, i pacients crònics complexos (PCC), que vénen derivats des de Son Espases. Totes les habitacions són exteriors -amb vistes a la plaça de l'Hospital o al pati de la Sang-, i compten amb bany assistit, climatització i tancaments amb aïllament per oferir als usuaris el confort que necessiten.

Aquesta reforma, amb un cost d’1.252.638,36 euros, s’emmarca en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, valorat en tres milions d’euros, que inclou un conjunt d’actuacions per millorar les estructures i les instal·lacions de l’edifici i per a la modernització tecnològica dels serveis de l’Hospital. Suposa tornar a invertir en un centre hospitalari emblemàtic, fonamental per a l’atenció dels pacients crònics.

Actuacions de millora ja executades a l’Hospital General 

Des de l’any 2017 s’han duit a terme múltiples millores estructurals i de les instal·lacions de l’hospital que ens ocupa. Ja s’hi han fet reparacions diverses a fi de fer desaparèixer les humitats, sobretot a les zones on les cobertes formades per teules estaven en mal estat; concretament, s’ha impermeabilitzat la coberta de la terrassa de la Unitat de Convalescència C, on hi havia filtracions d’aigua de pluja que havien afectat greument l’estructura de l’edifici i havien generat humitats i goteres a les habitacions inferiors, amb les consegüents molèsties per als pacients i els riscs per al personal de la planta. També s’han fet actuacions per millorar l’estructura danyada de les bigues de fusta, afectada per l’acció dels tèrmits al llarg dels anys.

Actuacions de millora pendents

Com es preveu en el Pla de Rehabilitació i Millora del centre, s’han iniciat les obres per reconvertir l’Àrea Quirúrgica i l’antiga zona d’Urgències en un espai per a consultes externes. D’aquesta manera es donarà un ús pràctic a una zona que està en mal estat i desaprofitada. Es construiran vint consultes totalment equipades que s’ubicaran a la primera planta i ocuparan un total de nou-cents metres quadrats. Les obres, que tenen un cost d’1.483.936,95 d’euros, varen començar al mes d’octubre i es perllongaran fins al mes de juny de l’any 2020.

El passat mes de setembre també van començar les obres a l’Hospital General per a la reforma integral de l’Àrea de Radiologia, que ocupa una superfície aproximada de tres-cents metres quadrats. També es preveu l’adquisició d’un nou equipament de radiologia convencional per un import de 208.725 euros. L’objectiu de les obres és renovar les instal·lacions i adequar-les a les necessitats actuals i futures per tal de millorar el procés de diagnòstic dels pacients, no només per als ingressats a l’hospital, sinó també per els derivats de l’Ambulatori del Carme. Aquesta reforma, que estarà enllestida a finals del 2019, té un cost total de 344.344,58 euros.

Finalment, el Pla també preveu la reforma integral de la Unitat de Convalescència C, la qual actualment està en la fase de redacció del projecte.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 25/11/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]

Notícies relacionades