Categories: Qualitat, Institucions sanitàries

L'Hospital de Manacor s'adhereix a la campanya Nursing Now

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Aquesta campanya té per objectiu general posicionar la professió d'infermera allà on ha d’estar i apoderar les infermeres per liderar els reptes de salut del segle XXI. Per això, vol impulsar l’excel·lència i posar al centre les cures infermeres com a instruments per a la millora de la salut de la població i la disminució de les desigualtats.

Els cinc objectius específics que es treballaran i es traslladaran en accions concretes són:

- Incrementar la inversió en la millora de les condicions laborals (inclosa la formació i el desenvolupament professional) de les infermeres

- Impulsar i difondre les pràctiques infermeres efectives i innovadores

- Augmentar la influència de les infermeres en les polítiques de salut

- Augmentar el nombre d’infermeres en llocs de lideratge i les oportunitats de desenvolupament professional

- Incrementar i traslladar l’evidència sobre els àmbits on les infermeres tenen més impacte, minimitzant les barreres que impedeixen aplicar-ho

El Comitè Nursing Now Balears, està coordinat per la professora del Departament d'Infermeria i Fisioteràpia de la UIB Cristina Moreno i està compost per infermeres d'atenció primària i d'atenció hospitalària, comares, infermeres graduades, infermeres de 35 anys o manco, infermeres gestores, una pacient, una alumna del grau, una metgessa de família i un professional no sanitari.

Aquesta campanya parteix de l’informe elaborat per la Comissió de Salut del Parlament britànic l’octubre de 2016 anomenat ‘Triple Impact’ i posa de manifest la necessitat d’impulsar el lideratge de les infermeres en els sistemes de salut i comptar amb la seva aportació en la promoció de la salut i en la prevenció de les malalties.

A més d'això a l'Hospital de Manacor ens hem adherit també al repte Nightingale mitjançant el moviment Nursing Now Challenger, amb el compromís de formar en el 2020 en lideratge i desenvolupament a un grup d'infermeres i comares menors de 35 anys, volem aprofitar l'oportunitat que ens brinda aquest 2020 per a modelar un futur diferent per a la professió infermera invertint en les noves generacions. Les infermeres que acceptin aquest repte tindran l'oportunitat de ser formades en noves habilitats i experiències en lideratge infermera i en metodologia de la investigació, imprescindible pel desenvolupament de la nostra professió.

 [Font: Hospital de Manacor. 23/01/2020]

[Foto: Ariadna Creus i Àngel García. CCIIC]