Categoria: Premis

Entrega del Premi Infermera 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Col·legi Oficial d'Infermeria de les Illes Balears (COIBA) va fer entrega del Premi a la Infermera de l'Any 2016, que va recaure en quatre professionals destacades per la seva lluita per la igualtat de gènere i en contra de diferents formes de violència masclista.

L'entrega d'aquest premi es va realitzar en el marc d'una trobada celebrada amb motiu del Dia Internacional de la Infermera i en la qual hi participaren, entre d'altres, la consellera de Salut, Patricia Gómez, el batle de Palma, José Hila, el vicerector de la UIB, Antoni Aguiló, i la directora insular d'Atenció a la Dependència de l'IMAS, Regina Moll.

La violència contra les dones suposa, a nivell mundial, un problema de salut pública semblant en proporció a una epidèmia, segons l'OMS. Milions de dones pateixen mutilació genital femenina i també hi ha un percentatge molt alt de violència en la prostitució femenina, per mor del tràfic sexual de les mafies.

Les professionals guardonades són: Carme Vidal Mangas, pel seu activisme contra la violència de gènere; Belén Matesanz Mateu, pel seu treball en defensa de les dones sotmeses a prostitució; i les comares Marian García Baratas i Maria del Carmen Vallés del Viejo, per la seva lluita contra la mutilació genital femenina.

Així mateix, durant l'acte, altres infermeres van rebre les insígnies d'Or i Plata.

Posteriorment, el Dr. Enrique Castro Sánchez, infermer i investigador de l'Imperial College of London, va impartir una conferència sobre la Infermeria de Pràctica Avançada.

[Font: Col·legi Oficial d'Infermeria de les Iles Balears. 14/05/2016]

[Foto: COIBA]