Categoria: Formació continuada

Jornada del Pacient Ostomitzat a l'Hospital de Manacor

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A l'Hospital de Manacor es va celebrar la Jornada del Pacient Ostomitzat amb l'objectiu de compartir experiències i conèixer la feina que duen a terme els professionals sanitaris.

Després de la inauguració de la jornada, a càrrec de la directora d'infermeria, Francesca Rosa Rosal, ha començat la jornada amb la intervenció de Lucía Pereyra, infermera i supervisora de la Unitat d'Hospitalizació 3-B, que ha parlat sobre "la bolsa y la vida", ha explicat què és un estoma i s'ha centrant en la importància de les reaccions emocionals del pacient i la confiança amb els professionals.

Seguint amb la jornada, la dietista-nutricionista, Elena Muñoz, ha fet referència a la importància de la dieta per aquests pacients.

Finalment, s'ha obert un torn d'intervencions amb la taula multidisciplinar que ha comptat amb la presència del Dr. Corazza del Servei de Cirurgia, el Dr. Benejam, cap del Servei d'Urologia, i la psicooncòloga, Catalina Garau, entre d'altres.

També s'han formulat preguntes i s'han donat respostes que han suposat un debat entre tots els presents. La jornada ha resultat molt interessant per als pacients i familiars, els quals han pogut intercanviar sensacions i experiències. Han intervengut tres pacients experts que han explicat els seus casos sobre la malaltia. Tots ells han fet referència a l'ajuda dels familiars i amics, així com als equips de professionals en l'aprenentatge per a la higiene personal.

Ha clausurat la jornada el coordinador de l'àrea d'hospitalització, Tomàs García.

[Font: Hospital de Manacor. 21/06/2016]

[Foto: Hospital de Manacor]