Categoria: Institucions sanitàries

Reunió entre l'IB-Salut i el COFIB sobre l'excedent que paguen els pensionistes pels fàrmacs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) continua treballant amb el Col·legi Oficial de Farmacèutics de les Illes Balears (COFIB) per evitar que els pensionistes hagin de pagar la diferència entre el límit establert i el preu real dels medicaments, que està regulat pel Reial decret Llei 16/2012, de 20 d'abril, de mesures urgents per garantir la sostenibilitat del Sistema Nacional de Salut i millorar la qualitat i la seguretat de les seves prestacions.

Aquesta normativa estableix que l'import de les aportacions que sobrepassin la quantitat fixada ha de ser reintegrat per les comunitats autònomes amb una periodicitat màxima de sis mesos. Actualment, els pensionistes paguen 8 € pels medicaments, i quan es veuen obligats a pagar més el Servei de Salut els torna la diferència al cap d'uns mesos. El que es pretén amb les reunions de treball entre el Servei de Salut i el COFIB és que els pensionistes no hagin d'avançar aquesta diferència.

Tant el director general del Servei de Salut com el president del COFIB han manifestat que hi ha voluntat d'arribar a un acord entre les dues parts i que les dificultats que encara hi ha són només de caràcter tècnic, ja que es tracta bàsicament de problemes informàtics. De fet, diversos grups de tècnics treballen per coordinar els programes informàtics que ambdues entitats empren, cosa que és un dels obstacles principals. Paral·lelament, les parts estudien el conveni subscrit l'any 2003 amb l'objectiu de modernitzar-lo i actualitzar-lo.

Per part de l'Administració han assistit a la reunió el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; el director d'Assistència Sanitaria, Nacho García; el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, Benito Prósper, i la cap del Servei de Farmàcia, Maria Zaforteza; i per part del COFIB, el seu president, Antoni Real, acompanyat del secretari, Joan Vicens.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 20/04/2016]

[Foto: IB-Salut]