Categoria: Institucions sanitàries

La consellera de Salut ha presidit el col·loqui sobre el 30 aniversari de la Llei General de Sanitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha presentat el col·loqui organitzat amb motiu del trentè aniversari de l'aprovació de la Llei 14/1986, de 25 d'abril, General de Sanitat, una llei històrica que va iniciar i posar les bases polítiques i legals per construir un sistema de salut de cobertura universal públic, de qualitat, d'accés gratuït i coordinat.

Patricia Gómez ha introduït l'acte sobre la Llei general de sanitat, que va establir un sistema nacional de salut descentralitzat en les comunitats autònomes, amb una assegurança pública única, en el qual s'integraven tots els recursos públics i els privats que van voler fer-ho. Així mateix, s'hi recullen per primera vegada qüestions tan importants com el dret del pacient.

El col·loqui ha estat moderat per la infermera Isabel Zaldívar i hi han participat Juli Fuster Culebras, director general del Servei de Salut de les Illes Balears; el doctor Adolfo Marqués Bravo, director provincial de l'Insalud entre 1983 i 1988; la doctora Carmen Santos de Unamuno, membre del grup de treball de bioètica de la Societat Espanyola de Medicina Familiar i Comunitària; Maria Antònia Font Oliver, directora d'Infermeria a la Gerència d'Atenció Primària, i la doctora Carme Font Morey, qui va assistir al naixement de l'especialitat de medicina familiar i comunitària.

Els participants en el col·loqui han explicat la seva experiència personal i professional quan va entrar en vigor la Llei i les diferències entre el model antic i el nou.

[Font: Conselleria de Salut. 25/04/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]