Categoria: Institucions sanitàries

Conveni entre l'IB-Salut i l'AECC per a l'atenció psicològica dels malalts de càncer de Son Servera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha subscrit un conveni de col·laboració amb l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) per desenvolupar un servei d'atenció psicològica dels malalts de càncer de Son Servera i dels seus familiars a fi de reduir les alteracions emocionals que puguin sorgir com a conseqüència de la malaltia.

En virtut d'aquest conveni, el Servei de Salut es compromet a posar a disposició de l'AECC un espai i els recursos materials necessaris al Centre de Salut Llevant perquè s'hi puguin dur a terme les activitats previstes en l'acord de col·laboració, com ara mobiliari, ordinadors i línia telefònica. El Servei de Salut es farà càrrec, a més, dels costos que generi l'ús d'aquests recursos.

Per la seva part, l'AECC es compromet a oferir suport psicològic als pacients de Son Servera i als seus familiars i proporcionar-los les eines terapèutiques per afavorir-ne l'adaptació al procés de la malaltia i al tractament. No obstant això, cal assenyalar que aquest servei d'atenció psicològica és complementari a l'assistència sanitària que presta el Servei de Salut, i en cap cas no s'ha d'entendre com a substitutiu d'aquesta.

Un dels objectius del conveni és implantar el programa "Primer impacte" a la comarca de Llevant per facilitar la informació necessària sobre els recursos disponibles als pacients acabats de diagnosticar de càncer i als seus familiars.

La consellera de Salut, Patricia Gómez; el director general del Servei de Salut, Juli Fuster; la presidenta de la Junta de les Balears de l'AECC, Teresa Martorell; la batlessa i el regidor de Sanitat de Son Servera, Natalia Troya i Sergio Valbuena, respectivament; el gerent d'Atenció Primària, Miquel Caldentey; el coordinador del Centre de Salut, Juan Antonio Gascón; el gerent de la Junta de les Balears de l'AECC, Jaume Aguiló; la psicòloga de l'AECC, Arantxa Isidro, i la presidenta de l'AECC a Son Servera, Petra Sevilla, han visitat el Centre de Salut Llevant per conèixer el nou servei.

[Font: Conselleria de Salut. 27/04/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]