17
Dij, Oct
14 Noves Notícies
Categoria: Institucions sanitàries

La consellera de Salut ha assistit a la presentació d'un llibre sobre innovació i solvència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha assistit a la presentació del llibre Innovación y Solvencia: cara y cruz de la sostenibilidad del sistema sanitario español, elaborat per la Fundació Gaspar Casal, en col·laboració amb la companyia biotecnològica Celgene. Durant l'acte ha reclamat un finançament més just per a les Illes Balears que permeti garantir "un sistema de salut públic, innovador i al servei de les persones".

A la presentació, que ha tengut lloc a Can Campaner, també hi han assistit el director general del Servei de Salut de les Illes Balears, Juli Fuster, i el director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia, Benito Prósper, a més del coautor de llibre, Joaquin Montalar; el director de la Fundació, Juan E. de Llano, i el vicepresident de Celgene España, Jordi Martí.

"És prioritari que es reconegui la realitat d'aquesta comunitat amb un finançament més just que ens permeti garantir un sistema de salut públic, d'excel·lència, innovador, sostenible i al servei de les persones", ha manifestat Gómez, qui ha recalcat que han estat les decisions polítiques i no la crisi les causants de la minva dels drets dels ciutadans els darrers anys. "Per al Govern de les Illes Balears, les polítiques socials són prioritàries i ara hem de fer front a les mesures que s'adoptaren sota l'argument de la crisi i que varen generar una reducció del 24 % de la despesa sanitària entre 2010 i 2013", ha recordat la consellera.

En el seu torn de paraula, el director general del Servei de Salut de les Illes Balears ha expressat que els canvis socials obliguen a adaptar el sistema sanitari a les necessitats dels ciutadans. "Hem de donar resposta a les noves necessitats de la població sense perdre de vista la sostenibilitat. En aquest sentit, una de les prioritats és l'atenció a la cronicitat, la qual cosa implica un canvi de model assistencial que abordam mitjançant la potenciació de l'autonomia i la capacitat resolutiva dels centres d'Atenció Primària i reforçant l'assistència sociosanitària", ha remarcat Fuster.

El director general de Planificació, Avaluació i Farmàcia ha afegit: "Per garantir la sostenibilitat i la innovació fa falta desenvolupar una gestió en la qual s'avaluïn els resultats, l'eficàcia dels fàrmacs i l'impacte del procés assistencial; una gestió que permeti disposar d'una àmplia cartera de serveis a un cost raonable, que promogui accions de prevenció i promoció de la salut, l'ús racional dels medicaments i que fomenti la contenció de la despesa farmacèutica".

El llibre Innovación y Solvencia: cara y cruz de la sostenibilidad del sistema sanitario español reuneix l'aportació de metges, investigadors, economistes, farmacèutics, polítics sanitaris i pacients, que analitzen des de la seva perspectiva individual les mesures que s'han de posar en marxa per aconseguir una sanitat solvent, i plantegen la necessitat de fer una reforma que garanteixi la sostenibilitat del sector a través de la innovació.

[Font: Conselleria de Salut. 19/05/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]