Categoria: Institucions sanitàries

Els consellers de Salut i Treball es reuneixen amb el batle de Calvià

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els consellers de Salut i de Treball, Patricia Gómez i Iago Negueruela, s'han reunit amb el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, per abordar diverses qüestions relacionades amb la temporada turística i coordinar actuacions davant determinades activitats que es promouen a través d'Internet i de les xarxes socials.

Durant aquesta primera sessió de treball, el batle i els regidors han mostrat als consellers la proliferació de pàgines web, principalment britàniques, en les quals es publiquen ofertes de treball a Magaluf a canvi d'allotjament i sense garantir la contractació.

D'altra banda, s'ha abordat el problema de la venda i del consum d'alcohol i drogues, i en especial de la venda il·legal de l'òxid nitrós, conegut com "el gas del riure", substància que també es comercialitza a través d'Internet. Hi ha pàgines web que promouen llocs de feina per comercialitzar aquesta droga.

Els consellers Patricia Gómez, Iago Negueruela, i el batle de Calvià, Alfonso Rodríguez Badal, han incidit en senyalar que hi haurà 'tolerància zero' amb pràctiques il·legals, que vulnerin els drets dels treballadors i que posin en perill la salut de les persones.

Els consellers i el batle han coincidit, en la importància d'incrementar les campanyes d'inspecció durant la temporada i sumar esforços des de totes les administracions per a fer feina, no tan sols a l'estiu, sinó durant tot l'any per a garantir la qualitat del nostre destí turístic.

A la reunió, que s'ha realitzat a l'Ajuntament de Calvià, també hi han assistit la directora general de Treball, Economia Social i Salut Laboral, Isabel Castro; el director general d'Ocupació i Economia, Llorenç Pou; el director general de Consum, Francesc Dalmau; el gerent del SAMU 061, Antoni Bellver; el gerent d'Atenció Primària, Miquel Caldentey; el tinent de batle de Serveis Generals i Seguretat de l'Ajuntament de Calvià, Andreu Serra, el tinent de batle de Turisme, Comerç i Urbanisme, Antonio Garcia Moles, i el director general de Turisme i Projectes Estratègics, Joan Mesquida.

[Font: Conselleria de Salut. 25/05/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]