Categoria: Institucions sanitàries

L'IB-Salut subscriu un conveni amb les associacions ALCER i ADIBA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les Illes Balears (IB-Salut) ha subscrit un conveni amb les entitats sense ànim de lucre següents: l'Associació per a la Lluita contra les Malalties del Ronyó (ALCER Illes Balears) i l'Associació de Diabètics de les Illes Balears (ADIBA), per prestar l'essencial servei de nutricionista destinat a les persones afectades per aquestes malalties. De fet, segons la memòria d’ALCER de 2015, l'any passat 155 pacients —66 dones i 89 homes, amb una mitjana d'edat de 64,1 anys— es van beneficiar del servei prestat per aquesta entitat.

El conveni té un pressupost màxim de 18.000 € anuals per a cada una de les associacions, serà vigent a partir d’aquest mes de juliol i es regirà per mitjà d’un contracte menor, d'acord amb la Llei de contractes del sector públic. La presidenta d'ALCER, Manuela de la Vega, i la vicepresidenta d'ADIBA, Irene San Gil, s'han reunit amb el secretari general del Servei de Salut, Manuel Palomino, i amb la subdirectora de Coordinació Administrativa, Mar Rosselló, per ultimar els detalls de la nova relació contractual.

Aquest conveni està en la línia del nou model de relació amb les entitats sense ànim de lucre, ja que permet reconèixer la tasca de complement assistencial que presten als pacients. De fet, recentment s'ha signat un altre conveni amb condicions similars amb l'Associació Balear d’Esclerosi Múltiple (ABDEM). Aquesta nova relació, que preveu pagar per l'activitat assistencial prestada havent presentat prèviament les factures corresponents, és més transparent i aporta més avantatges a les associacions i al Servei de Salut, que d'aquesta manera reforça la seva cartera de serveis.

[Font: Servei de Salut de les Illes Balears. 15/07/2016]

[Foto: IB-Salut]

Notícies relacionades a Infosalut
*18/07/2016 - Conveni entre l'IB-Salut i l'Associació Balear d'Esclerosi Múltiple.