Categoria: Qualitat

Francina Armengol es reuneix amb l'Equip del Dispositiu d'Intervenció Domiciliària Urgent de la Part Forana

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Salut, Patricia Gómez, s'han reunit al Centre de Salut d'Inca amb l'Equip del Dispositiu d'Intervenció Ràpida Domiciliària (DIR) de la Part Forana. A la reunió, també hi han assistit el batle d'Inca, Virgili Moreno; la regidora de Serveis Socials, Sanitat, Tercera Edat i Igualtat, Maria del Carmen Oses, i el gerent d'Atenció Primària, Miquel Caldentey.

Aquest Equip, el tercer que ha posat en marxa el Servei de Salut, està format per un metge, un infermer i un conductor i cobreix les urgències domiciliàries no demorables de les zones de salut de Binissalem, Inca, Sa Pobla i Sineu, fet que garanteix també la cobertura als municipis corresponents a aquestes quatre àrees: Lloseta, Selva, Mancor de la Vall, Escorca, Alaró, Consell, Sencelles, Campanet, Búger, Costitx, Llubí, Maria de la Salut i Lloret.

Un dels objectius de la seva posada en funcionament, entre altres iniciatives, és situar l'atenció primària en el centre del sistema sanitari públic, i que aquest sigui més eficient, evitant que el personal mèdic i d'infermeria dels centres de salut hagi d'abandonar la seva activitat programada. D'aquesta forma es millora l'activitat dels professionals i es redueix el temps d'espera en l'atenció domiciliària urgent.

El DIR utilitza maletins d'urgències i desfibril·ladors i està dotat d'equips de protecció individual (EPI) i de telèfon mòbil per comunicar-se amb la central de coordinació del 061.

Els Dispositius d'Intervenció Ràpida Domiciliària són recursos de la gerència d'Atenció Primària de Mallorca, tot i que la seva activació i mobilització depenen del 061.

[Font: Presidència de Govern. 02/06/2016]

[Foto: Conselleria de Presidència]