Categoria: Qualitat

Es posa en marxa la nova ambulància de suport vital avançat a Santa Eulària des Riu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, ha viatjat avui a Eivissa per comprovar el funcionament de la nova ambulància de suport vital avançat (UCI mòbil) que des del passat dia 1 de juny dóna servei a la població, i que té base a Santa Eulària. Amb aquesta nova UCI mòbil es respon a una necessitat i a una demanda de la població d'aquesta localitat del nord-est de l'illa, que durant els mesos d'estiu incrementa notablement el nombre d'habitants.

Durant la visita, la consellera ha estat acompanyada per la subdirectora assistencial del Servei de Salut, Rosa Duro; el director mèdic del 061, Iñaki Unzaga, i el gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Josep Balançat.

La consellera de Salut ha aprofitat per mantenir un encontre amb els coordinadors dels centres de salut de l'illa, a la qual també han assistit la primera tinent de batle de Santa Eulària, Carmen Ferrer, i el president del Consell d'Eivissa, Vicent Torres.

Patricia Gómez ha explicat que per a la posada en marxa d'aquesta nova ambulància s'han contractat tres metges i tres infermers que, juntament amb dos tècnics de transport sanitari, cobreixen l'horari del nou servei entre les 9 del matí i les 21 hores del vespre. El personal d'aquest tipus d'ambulàncies està especialment format en l'assistència de malalts crítics i en maniobres de reanimació cardiovascular.

Aquesta UCI mòbil és la tercera que presta servei a l'illa d'Eivissa, que ja en té una amb base a Sant Antoni i una altra a Eivissa vila.

Reforços d'estiu

Una vegada acabada la reunió, Patricia Gómez ha visitat el Centre de Salut Vila, a Eivissa. Aquest centre ha ampliat, com a part dels reforços d'estiu, l'horari d'una ambulància de suport vital bàsic, amb base a l'Hospital Can Misses, que passa de 12 a 24 hores diàries. Així mateix, el passat dia 1 va entrar en servei una ambulància de suport vital bàsic amb base a Sant Joan, que cobreix un horari entre les 9 del matí i les 18 hores. A Formentera també es reforça el servei amb una ambulància de suport vital bàsic i una de transport sanitari no urgent.

Per tal de cobrir les necessitats sanitàries que es deriven de l'augment de població de l'illa d'Eivissa durant els mesos d'estiu, entre l'1 de juny i el 30 de setembre s'han reforçat, amb un metge i una infermera, cadascun dels centres de salut de Vila, Es Viver, Santa Eulària i Sant Antoni (en aquesta localitat el reforç es perllonga fins al 15 d'octubre). Un metge i una infermera reforcen també les urgències d'atenció primària del centre de salut de Santa Eulària, de dilluns a dijous entre les 17.30 i les 24.00 hores; els divendres, de 15.00 a 24.00 hores, i els dissabtes, diumenges i festius, de les 9.00 del matí a les 24.00 hores.

[Font: Conselleria de Salut. 09/06/2016]

[Foto: Conselleria de Salut]