Categoria: Estudis i projectes

Infermeres, comares i fisioterapeutes de Balears participen en el II Congrés d'Investigació SATSE Balears 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

3186Diferents centres del Sistema Sanitari Públic de les Illes Balears han participat en el II Congrés d'Investigació en Infermeria i Fisioteràpia de les Illes Baleares: innovació i trasferència del coneixement, el qual ha estat organitzat pel sindicat d'infermeria SATSE i s'ha celebrat a l'Hospital Son Llàtzer, els dies 13 i 14 d'abril de 2016.

Fátima Guadalupe Milán Cano, Francisca Castellano Miñán, Alicia Ramiro Salmerón Andrea Moya Ocaña i Laura Ruiz Sancho, infermeres i fisioterapeutes de l'Hospital Joan March, hi han participat amb les següents comunicacions titulades:

  • Implicaciones psicosociales en niños y familias con fibrosis quística.
  • Virus respiratorio sincitial en los hospitales. ¿Es prevenible su contagio?.
  • Importancia de la higiene oral en el niño oncológico.
  • El amamantamiento, un factor protector de la bronquiolitis.
  • Seguimiento del calendario vacunal en población inmigrante pediátrica: importancia y dificultades.
  • Contacto piel con piel precoz: beneficios para la madre y el recién nacido.

Lydia Ramírez Zafra, Isabel Mª Ballesteros Rodríguez i Sonia López Sola, infermeres de l'Hospital Mateu Orfila, hi han participat amb les següents comunicacions titulades:

  • Influencia del liderazgo sobre la satisfacción laboral y la productividad en enfermería". També hi ha participat El Complexe Universitari Virgen de las Nieves.
  • El análisis DAFO en una unidad de salud mental como instrumento de mejora en la calidad de cuidados.

Pilar Andreu Rodrigo, Margalida Barceló Bobillo, Rocío Boyer Posadas, Andrea Cal Arca, Susana García Fernández, María del Mar Iglesias de la Sierva, infermeres de l'Hospital Universitari Son Espases, hi han participat amb la comunicació titulada Destete de ventilación mecánica y decanulación en una unidad de cuidados respiratorios intermedios.

R. Martín Martínez, Beatriz Montero Cabrer, Maria Rami Perat, J. M. Jiménez Rodríguez, L. M. Bautista, comares de l'Hospital Son Llàtzer, hi han participat amb la comunicació titulada: Anquiloglosia: un freno para la lactancia materna.

Rosa Maria Palmer Homar i Maria de Lluch Alcover March, fisioterapeutes d'Atenció Primària de Mallorca i de l'Hospital Son Llàtzer, hi han participat amb la comunicació titulada: El papel del fisioterapeuta en los problemas de salud en la sociedad española actual.

Clara Capó Sainz, Vanesa Ábalos García, J. M. Ripoll Planes i Maria Bestard Clar, infermeres d'Atenció Primària de Mallorca, hi han participat amb la comunicació titulada: Beneficios, riesgos y complicaciones del parto por inmersión.

Marta Mª Martínez Cifuentes i Alba Mª Ruiz Castillo, infermeres de l'Hospital Universitari Son Espases; i Estefanía Santos Muñoz, infermera de l'Hospital Son Llàtzer, hi han participat amb la comunicació titulada: La enfermera de Salud mental en los programas de psicoeducación: Puesta en marcha, dificultades a superar y propuestas para ello.

Isabel Cascales Sánchez, Verónica Lluch Garvi, Ana Pérez Fernández i A. Sánchez Martínez, infermeres de l'Hospital Son Llàtzer, hi han participat amb la comunicació titulada: Trabajamos para la seguridad de nuestros recién nacidos: procedimiento de identificación y custodia.

Pedro Javier Vargas Montabe, infermer de l'Hospital Universitari Son Espases, i M. Gómez Perea, comare de l'Hospital Universitari Son Espases, hi han participat amb la comunicació titulada: Influencia del apoyo social de la mujer en la depresión postparto. Revisión bibliográfica.

Estefanía Santos Muñoz, infermera de l'Hospital Son Llàtzer; Marta María Martínez Cifuentes, infermera de l'Hospital Psiquiàtric; i Alba María Ruiz Castillo, infermera de l'Hospital Universitari Son Espases, hi han participat amb les següents comunicacions titulades:

  • Venopunción Eco-Guiada.
  • Valoración y actuación de enfermería ante la violencia de género.
  • La enfermera de salud mental en los programas de psicoeducación.
  • Proceso de atención de enfermería al paciente paliativo.

Sonia López Sola, Silvia Obarrio Fernandez i Lydia Ramírez Zafra, infermeres de l'Hospital Mateu Orfila, hi han participat amb la comunicació titulada: Aplicación de ácidos grasos en las úlceras por presión grado I, en ancianos inmovilizados, respecto al uso de crema de piel.

Catalina Perelló Campaner, infermera del 061; Maite Gonzalez Gascue, infermera de l'Hospital Universitari Son Espases; José Vicente Val Pérez, infermer de l'Hospital Son Llàtzer; i Neus Martorell Dols, logopeda de l'Hospital General, hi han participat amb la comunicació titulada: Estrategias y dispositivos de ayuda en la comunicación con usuarios intubados y despiertos.

Silvia Obarrio Fernández, Sonia López Sola i Isabel Maria Ballesteros Rodríguez, infermeres de l'Hospital Mateu Orfila, hi han participat amb la comunicació titulada: Lesiones por humedad, cómo identificarlas para poder tratarlas.

Carlos Bataller Monzó i Mónica Arcos Carvajal,  infermers de l'Hospital Universitari Son Espases; i Beatriz de la Mata García i Mónica Montiel López, infermeres de l'Hospital Comarcal d'Inca, hi han participat amb la comunicació titulada: Medusas: contactos peligrosos.

Sara Castilla Márquez i Carlos Manuel Nieves Rodríguez, infermeres de l'Hospital Son Llàtzer, hi han participat amb la comunicació titulada: Efecto de la incontinencia urinaria en la calidad de vida hombres resección transuretral. També hi han participat la Universitat de les Illes Balears, la Residència Son Tugores i l'Hospital Puerta de Hierro.

Jordi Pérez Salvat, fisioterapeuta de l'Hospital Son Llàtzer, hi ha participat amb la comunicació titulada: Síndrome femoropatelar: isocinesia y tratamiento grupal.

Laura Cortacero Ramírez, infermera de l'Hospital Son Llàtzer, hi ha participat amb les comunicacions titulades:

  • Dilemas éticos a los que se enfrentan los profesionales de enfermería que trabajan con pacientes al final de la vida.
  • El principio ético del doble efecto, el gran desconocido.

Clara Bendito Barber, Margarita Cases Sanchís, G. Martínez Pallí i Alexandra Pons Torres, infermeres de l'Àrea de Salut de Menorca, hi han participat amb la comunicació titulada: Fomentando la investigación en cuidados: análisis de una exposición.

Referència de la Jornada
II Congrés d'Investigació en Infermeria en Baleares: innovació i trasferència del coneixement. Palma de Mallorca, 13 i 14 d'abril de 2016.
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: SATSE]