Categoria: Estudis i projectes

Lectura de la Tesi de Juan José Segura Sampedro

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

3324Juan José Segura Sampedro cirurgià del Servei de Cirurgia general i digestiva de l'Hospital Universitari Son Espases, ha presentat la seva tesi amb el títol "Factibilidad y seguridad del plasma rico en factores de crecimiento (PRGF) en el tratamiento de la fístula anal criptoglandular" a la Universitat de Sevilla amb nota final Excel·lent Cum Laude.

Els directors de la tesi han estat el Dr. Fernando de la Portilla de Juan i el Dr. Francisco Javier Padillo Ruiz.

El tribunal ha estat format pels membres següents:

  • Dr. José Manuel Sánchez-Gil. Universidad de Sevilla. Cap de Secció de Coloproctologia a l'Hospital Universitari Virgen del Rocío de Sevilla.
  • Dr. José Pedro Esclápez. Cap de Secció de Coloproctologia a l'Hospital Universitari i Politècnic La Fe de València.
  • Dr. Francesc Xavier González Argente. Universitat de les Illes Balears. Cap de Servei de Cirurgia General i Digestiva a l'Hospital Universitari Son Espases.
  • Dr. Luis Capitán Morales. Cap de Secció de Coloproctologia a l'Hospital Universitari Virgen Macarena de Sevilla.
  • Dr. Jesús Cañete Gómez. Unitat de Coloproctologia de l'Hospital Universitari de Valme i Minimally Invasive Surgical Solutions (MISS).

3324 2El tractament de la fístula perianal persisteix com a un problema per resoldre, amb una gran repercusió econòmica i sobre l'esfera psicosocial del pacient sent en algunes ocasions invalidant. En l'actualitat no existeix un tractament ideal per a fístules perianals criptoglandulars que poden catalogar-se amb Gold Standard. Aquest tractament ideal hauria d'unir el mínim dany a l'esfínter, i per tant la menor pèrdua de la continència, amb l'erradicació del focus sèptic. Ni les taxes de recidiva ni la continència postoperatòria han millorat a pesar dels canvis tècnics dels darrers 25 anys. El ràtio de recidiva persisteix elevat amb qualsevol de les tècniques validades en l'actualitat. Aquesta situació du a la cerca de nous tractaments que combinin bons resultats, respecte a baixa taxa de recidives, amb integritat de la funció esfintèrica. En aquest quadre s'emmarca l'ús de factors de creixement per al tractament de la fístula anal criptoglandular. Es va realitzar un estudi prospectiu-longitudinal amb intervenció. Fase I/IIa, per avaluar la factibilitat i seguretat de l'aplicació de PRGF en el tractament de la fístula perianal criptoglandular i, de forma secundària, la seva eficàcia.

Referència de la tesi
Segura Sampedro JJ. Factibilidad y seguridad del plasma rico en factores de crecimiento (PRGF) en el tratamiento de la fístula anal criptoglandular [tesis doctoral]. Sevilla: Facultad de Medicina. Universitat de Sevilla; 2015.

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Juan José Segura Sampedro]