17
Dij, Oct
13 Noves Notícies
Categoria: Estudis i projectes

Son Espases participa en un article sobre l'impacte de l'apnea obstructiva de la son en els nivells dels factors de creixement de la placenta

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr152El Servei d'Anàlisis Clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació d'un estudi sobre l'impacte de l'apnea obstructiva de la son en el factor dels nivells del creixement de la placenta i els seus valors de predicció de resultats adversos a curt termini en pacients amb síndrome coronària aguda. També hi han participat altres centres nacionals.

Antonia Barceló, Josep Miquel Bauçà, Aina Yáñez, Laura Fueyo, Cristina Gómez, Mónica de la Peña, Javier Pierola i Alberto Rodríguez, facultatius d'anàlisis clíniques de l'Hospital Universitari Son Espases, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Impact of Obstructive Sleep Apnea on the Levels of Placental Growth Factor and Their Value for Predicting Short-Term Adverse Outcomes in Patients with Acute Coronary Syndrome" a la revista PLoS One.

El factor de creixement placentari (PIGF) indueix angiogènesi i promou la reparació del teixit, i els nivells de plasma PIGF canvien marcadament durant l'infarcte de miocardi. Actualment, l'impacte de l'apnea obstructiva de la son (AOS) en pacients amb infarcte de miocardi és un tema de debat. L'objectiu era avaluar les relacions entre els nivells de PIGF i la severitat de la síndrome coronària aguda (SCA) i els resultats a curt termini després d'un SCA en pacients amb AOS.

Referència de l'article
Barceló A, Bauçà JM, Yáñez A, Fueyo L, Gómez C, et al. Impact of Obstructive Sleep Apnea on the Levels of Placental Growth Factor (PlGF) and Their Value for Predicting Short-Term Adverse Outcomes in Patients with Acute Coronary Syndrome. PLoS ONE. 2016;11(3):e0147686.
Text complet | PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Betsssssy / Sleeping fine / CC-by-sa-3.0 de]