Categoria: Estudis i projectes

UCI de Son Llàtzer participa en un article sobre postextubació de la cànula d'alt fluxe vs convencional

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

ins-epr119La Unitat de Crítics de l'Hospital Son Llàtzer ha participat en un assaig aleatori sobre l'efecte de la postextubació de la cànula nasalt d'alt fluxe davant de la teràpia convencional amb oxigen en una reintubació en pacients de baix risc. També hi han participat l'Hospital Virgen de la Salud, l'Hospital Universitari Ramón y Cajal, l'Hospital Universitari Infanta Sofia, l'Hospital Sant Joan de Deu-Fundació Althaia, l'Hospital Universitari de Getafe, el CIBER Enfermedades Respiratorias de l'Institut de Salut Carlos III, l'Hospital Universitari Vall d'Hebron, la Research Unit, Medical Council i l'Hospital Sant Joan de Deu-Fundació Althaia.

Gemma Rialp, metgessa de la Unitat de Cures Intensives de l'Hospital Son Llàtzer, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Effect of Postextubation High-Flow Nasal Cannula vs Conventional Oxygen Therapy on Reintubation in Low-Risk Patients" a la revista JAMA.

Els estudis sobre la ventilació mecànica en pacients crítics que combina poblacions que són en un risc alt i baix de ser reintubats, suggereix que la teràpia condicionada amb una cànula d'alt fluxe d'oxigen després d'una extubació millora la oxigenació en comparació amb una teràpia convencional amb oxigen. Així i tot, les dades concluents  sobre la reintubació són pocs. L'objectiu era determinar si la teràpia amb cànula nasal d'alt fluxe d'oxigen és superior a la teràpia convencional amb oxigen per prevenir la reintubació en pacients amb ventilació mecànica amb baix risc de reintubació.

Referència de l'article
Hernández G, Vaquero C, González P, Subira C, Frutos-Vivar F, Rialp G, et al. Effect of Postextubation High-Flow Nasal Cannula vs Conventional Oxygen Therapy on Reintubation in Low-Risk Patients: A Randomized Clinical Trial. JAMA. 2016;315(13):1354-61.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Son Llàtzer. Servei de Prevenció]