Categoria: Estudis i projectes

Microbiologia de Son Espases i l'IdISPa sobre la l'evolució de la resistència antimicrobial de les pseudomones aeuriginoses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

cc-epr359El Servei de Microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i l'IdISPa han participat en la publicació d'un estudi sobre l'evolució de la resistència antimicrobial de les pseudomones aeruginoses i exercici en condicions baix index d'alta mutació. També hi ha participat el Museu Nacional de Ciències Naturals i l'Institut de Biomedicina de Sevilla.

Gabriel Cabot, Laura Zamorano, C. Juan i Antonio Oliver, facultatius de microbiologia de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISPa, han participat en la publicació de l'article amb el títol "Evolution of Pseudomonas aeruginosa Antimicrobial Resistance and Fitness under Low and High Mutation Rates" a la revista Antimicrobial Agents and Chemotherapy.

Les pseudomonas aeruginoses és una causa major d'infeccions nosocomials i infeccions cròniques, es considera un paradigma de desenvolupament de resistència antimicrobial. Però, les trajectòries d'evolució de la resistència antimicrobial i l'impacte dels fenotips mutants continuen encara inexplorats.

Referència de l'article
Cabot G, Zamorano L, Moyà B, Juan C, Navas A, et al. Evolution of Pseudomonas aeruginosa antimicrobial resistance and fitness under low and high mutation rates. Antimicrob Agents Chemother. 2016;60(3):1767-78.
PubMed | Enllaços Bibliosalut
 

[Font: Bibliosalut]

[Foto: HanseN / Pseudomonas aeruginosa and Staphylococcus aureus colonies / CC BY­ND 2.0]