Categoria: Estudis i projectes

Diferències entre homes i dones amb síndrome coronària aguda

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat en la publicació de les dades del registre multicèntric CIAM sobre les diferències entre homes i dones amb síndrome coronària aguda. També hi han participat diferents centres espanyols.

Vicente Peral Disdier, cardiòleg de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Contemporary differences between men and women with acute coronary syndromes: CIAM multicenter registry" a la revista Journal of Cardiovascular Medicine.

Es volien establir les diferències existents en el diagnòstic i tractament de la síndrome coronària aguda (SCA) entre homes i dones. Malgrat això, avanços recents en la gestió de la SCA podrien haver atenuat el buit entre sexes. Es volia avaluar l'estat de la gestió de la SCA en un registre multicèntric en 10 hospitals terciaris espanyols.

Referència de l'article
Plaza-Martín M, Sanmartin-Fernandez M, Álvarez-Álvarez B, Andrea R, Seoane-García T, González-D’Gregorio J, et al. Contemporary differences between men and women with acute coronary syndromes: CIAM multicenter registry. J Cardiovasc Med (Hagerstown). agost 2019;20(8):525-30. doi: 10.2459/JCM.0000000000000812. PubMed PMID: 31260420

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Parella gran / CC BY-NC-SA 4.0]