Categoria: Estudis i projectes

Diferències de l'alletament matern entre embarassos múltiples i únics a l'alta de la UCIN

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Departament d'Hematologia de l'Hospital Universitari Son Espases, l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears i Atenció Primària de Mallorca han participat en un article sobre les diferències de l'alletament matern entre embarassos múltiples i únics a l'alta de la UCIN. També hi han participat l'Hospital Universitari Dexeus, el Servei de Salut de Catalunya i l'Hospital Universitari Germans Trias i Pujol.

Antonio Gutiérrez, hematòleg de l'Hospital Universitari Son Espases; Jaume Ponce Taylor, metge de medicina comunitària i familiar d'Atenció Primària de Mallorca; i Sergio Verd, pediatra d'Atenció Primària de Mallorca; han participat en la publicació de l'article amb el títol "Breastfeeding Disparities between Multiples and Singletons by NICU Discharge" a la revista Nutrients.

L'embaràs múltiple augmenta el risc d'un rang de resultats perinatals adversos, incloent la fallada de la lactància materna. Malgrat això, els estudis sobre factors predictius de la durada de l'alletament matern en infants bessons prematurs tenen un resultat conflictiu. L'objectiu d'aquest estudi observacional era comparar les pràctiques d'alimentació, a l'alta de l'hospital, de bessons i de únics amb un pes molt baix al néixer. Aquest estudi és part d'un qüestionari prospectiu d'una cohort espanyola d'infants de molt baix pes (SEN1500) que inclou 62 unitats neonatals.

Referència de l'article
Porta R, Capdevila E, Botet F, Ginovart G, Moliner E, Nicolàs M, et al. Breastfeeding Disparities between Multiples and Singletons by NICU Discharge. Nutrients. 2019;11(9):2191. doi: 10.3390/nu11092191. Text complet.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Hospital Universitari Son Espases]