Categoria: Estudis i projectes

Millora del temps de diagnòstic del càncer des del punt de vista dels facultatius d'AP

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat d'Investigació d'Atenció Primària Mallorca i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en la publicació d'una anàlisi temàtica sobre com els facultatius d'atenció primària pensen que pot millorar el temps de diagnòstic del càncer. També hi han participat diferents centres europeus.

Magdalena Esteva, investigadora d'Atenció Primària de Mallorca i l'IdISBa, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "How European primary care practitioners think the timeliness of cancer diagnosis can be improved: a thematic analysis" a la revista BMJ Open.

Els supervivents de càncer en l'àmbit nacional a Europa varia considerablement. Els intervals de diagnòstic prolongats es creu que són el factor clau que explica aquesta variació. Els facultatius d'atenció primària (FAPs) normalment juguen un paper crucial en el diagnòstic del càncer; el seu coneixement podria ser utilitzat per millorar la planificació i un acostament més efectiu per un diagnòstic del càncer abans. Aquest estudi cercava la visió dels FAPs d'Europa sobre com creuen que el temps de diagnòstic de càncer podria millorar.

Referència de l'article
Harris M, Thulesius H, Neves AL, Harker S, Koskela T, Petek D, et al. How European primary care practitioners think the timeliness of cancer diagnosis can be improved: a thematic analysis. BMJ Open. 2019;9(9):e030169. doi: 10.1136/bmjopen-2019-030169. PubMed PMID: 31551382.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric | logo docusalut 16Text Complet

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Govern de les Illes Balears]