Categoria: Estudis i projectes

Vigilància de la resistència transmesa als medicaments inhibidors de la integrasa a Espanya

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Unitat de Malalties Infeccioses de l'Hospital Universitari Son Espases ha participat un estudi sobre les implicacions i la pràctica clínica de la vigilància de la resistència transmesos als medicaments inhibidors de la integ

rasa a Espanya. També hi han participat diferents centres espanyols.

Melchor Riera, metge de medicina interna de l'Hospital Universitari Son Espases, ha participat en la publicació de l'article amb el títol "Surveillance of transmitted drug resistance to integrase inhibitors in Spain: implications for clinical practice" a la revista Journal of Antimicrobial Antichemotherapy.

Els inhibidors de transferència de cadena d'integrasa (INSTIs) constitueixen actualment un dels pilars dels antirretrovirals (ART) de primera línia. Es volia estudiar la prevalença d'una tendència en la resistència transmesa als medicaments (RTM) als INSTIs en pacients ART-naïfs a Espanya.

Referència de l'article
Alvarez M, Casas P, de Salazar A, Chueca N, Guerrero-Beltran C, Rodríguez C, et al. Surveillance of transmitted drug resistance to integrase inhibitors in Spain: implications for clinical practice. J Antimicrob Chemother. 2019;74(6):1693-700. doi: 10.1093/jac/dkz067. PubMed PMID: 30838386.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Infosalut / Gent passejant / CC BY-NC-SA 4.0]