Categoria: Estudis i projectes

Broncoscòpia per fibra òptica per via aèria difícil en nounats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El departament de pediatria de l'Hospital Universitari Son Espases i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) han participat en un estudi sobre la utilització de la broncoscòpia per fibra òptica per via aèria difícil en nounats.

Pilar Cobo, Susanne Vetter-Laracy, Eva Beltrán, José Antonio Peña-Zarza, Joan Figuerola i Borja Osona, pediatres de l'Hospital Universitari Son Espases i investigadors de l'IdISBa, han publicat l'article amb el títol "Utility of fiberoptic bronchoscopy for difficult airway in neonates" a la revista The Journal of Maternal-Fetal & Neonatal Medicine.

Els nounats diagnosticats amb malformacions craniofacials o alteracions laríngies o traqueals podrien sovint necessitar una gestió avançada de les vies aèries per a la seva estabilització. Encara que la broncoscòpia per fibròptica (FB) normalment és l'estàndard més utilitzat per a la gestió de les vies aèries difícils, hi ha poques dades publicades sobre l'aplicació de la FB en nounats per a intubació i extubació controlada (EC). Els objectius d'aquest article era descriure un cas sèrie on el FB s'utilitza per intubació i/o extubació per gestionar els nadons amb via aèria difícil en els procediments urgents o els programats.

Referència de l'article
Cobo P, Vetter-Laracy S, Beltran E, Peña-Zarza JA, Figuerola J, Osona B. Utility of fiberoptic bronchoscopy for difficult airway in neonates. J Matern Fetal Neonatal Med. 1 oct 2019. doi: 10.1080/14767058.2019.1670801. PubMed PMID: 31575302.

Enllaços Bibliosalut | AltmetricAltmetric

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Evan-Amos / Human Male Newborn / public domain]