Categoria: Estudis i projectes

Diferents centres de Balears participen al 40º Congreso Nacional de la SEMI

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els Serveis de Medicina interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, l'Hospital Universitari Son Espases, l'Hospital Can Misses, l'Hospital de Manacor, i l'Institut d'Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), van participar en el 40º Congreso Nacional de la SEMI / 19º Congreso de la Sociedad Catalano-Balear de Medicina Interna que es va celebrar a Barcelona del 27 al 29 de novembre de 2019.

María Peñaranda Vera, metgessa de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases, hi va participar amb la comunicació titulada "Puntos claves en el manejo de la malaria importada".

Miquel Fiol Sala, investigador de l'IdISBa, hi va participar amb la comunicació titulada "Dieta mediterránea en la prevención de la enfermedad cardiovascular y el cáncer".

Asunción María Gonzálvez Gasch, metgessa de Medicina Interna de l'Hospital de Manacor, hi va participar amb la comunicació titulada "Sesgo de Género Científico e Institucional"

Marta Molero Bonilla, metgessa de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi va participar amb el pòster titulat "Amiloidosis hereditaria por transiretina (AHTTR). Tratamiento".

Juan Martínez Andrés, metge de Medicina Interna l'Hospital Can Misses, hi va participar amb els pòsters titulats:

  • Análisis comparativo del consumo de drogas de abuso en un hospital de segundo nivel.
  • Neumonía adquirida en la comunidad por legionella pneumophila. Estudio observacional retrospectivo de los últimos cuatro años en un hospital de segundo nivel.

Maria Antònia Ribot Font, metgessa de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi va participar amb el pòster titulat "Análisis de los pacientes con amiloidosis hereditaria por TTR tras trasplante hepático en un hospital de Mallorca".

Francisca Artigues Serra, metgessa de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Espases, hi va participar amb els pòsters titulats:

  • Anticoagulación oral tras una hemorragia intracraneal espontánea: experiencia en un hospital de tercer nivel.
  • Papel del internista en la hemorragia intracraneal espontánea.

Inés Losada, metgessa de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi va participar amb les comunicacions titulades

  • Efecto de patisiran, un fármaco basado en ARNI, sobre los síntomas de diarrea en pacientes con amiloidosis hereditaria por transtiretina. Pòster.
  • ¿Existe el fenómeno de anticipación en la amiloidosis hereditaria por transtirretina en el foco endémico de Mallorca?. Comunicació oral.

Juan González-Moreno, metge de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi va participar amb els pòsters titulats:

  • Eficacia de patisiran en pacientes con amiloidosis AHTTR tratados previamente con tafamidis: análisis del estudio Apollo.
  • Tafamidis en amiloidosis por transtirretina: experiencia de un centro.

Manuel Raya Cruz, metge de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi va participar amb el pòster titulat "Factores asociados a reingreso hospitalario en pacientes con infecciones de piel y partes blandas".

Lola Ventayol metgessa de Medicina Interna de l'Hospital Universitari Son Llàtzer, hi va participar amb el pòster titulat "Meningitis neumocócica en Mallorca".

Comunicacions acceptades.

[Font: Bibliosalut]

[Foto: Sociedad Española de Medicina Interna]