El conseller de Medi Ambient i Territori va recordar a una reunió sobre el consens d’una «agenda verda», que cada vegada hi ha més evidències científiques que relacionen la irrupció, els darrers anys, de la COVID-19 i altres nous virus infecciosos amb processos de zoonosi afavorits per la destrucció d’hàbitats naturals.
Segons el conseller, els processos de zoonosi (traspàs de malalties d’animals salvatges a éssers humans) s’haurien vist afavorits per la destrucció d’hàbitats naturals i pèrdua de la biodiversitat.
La Conselleria de Medi Ambient i Territori cerca sinergies amb l’ecologisme social per a consensuar una «agenda verda» que ajudi a impulsar la sortida de la crisi provocada pel coronavirus.
Així ho va confirmar el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, que es va reunir, de manera telemàtica, amb representants de diverses entitats.
Aquesta «agenda verda» generará llocs de feina i un nou model més sostenible, en la línia que marca la Unió Europea en el «New green deal» que promou la sostenibilitat sociambiental, entre d’altres aspectes.
[Font: Conselleria de Medi Ambient i Territori. 16/04/2020]
[Foto: Infosalut / Camp / CC BY-NC-SA 4.0]