Aquest recurs fa possible l'avaluació i autocertificació dels equips PROA d'hospitals i àrees de salut basant-se en els estàndards recollits en les Normes de Certificació dels equips PROA. Posteriorment, permetrà també la certificació validada per autoritats sanitàries.
CertificaPROA permet dur a terme un seguiment del procés de certificació i també accedir a un mapa de les categories aconseguides pels equips. Aquest innovador sistema d'avaluació de la qualitat posa en relleu la feina que fa Espanya en matèria de resistència antimicrobiana en l'àmbit mundial.
Després de la tasca feta durant el 2024 amb les comunitats autònomes per a validar el seu funcionament i un exitós pilot fet en 20 centres, CertificaPROA neix amb la intenció d'impulsar la feina dels equips PROA en tots els àmbits sanitaris. Aquesta eina atorga un reconeixement institucional als equips PROA que compleixin amb els estàndards recollits en les Normes de Certificació dels equips PROA. També permet fer l'avaluació i obtenir l'autocertificació dels PROA d'hospitals i àrees de salut, entesa com la declaració responsable realitzada pel centre i validada per les administracions autonòmiques. En una fase posterior, es podrà accedir a la certificació, procés que duran a terme inspectors designats per les autoritats sanitàries de les comunitats autònomes. El procès romandrà obert a equips PROA de centres del SNS en una primera etapa i els centres privats s'incorporaran en una fase posterior.
A més a més, el recurs permet, de forma senzilla i intuïtiva, mantenir la traçabilitat completa del procés i la comunicació entre els diferents actors. Les dades recopilades serviran per generar estadístiques i mostrar un mapa nacional amb la categoria d'excel·lència aconseguida per cada equip registrat.
[Font: AEMPS. 20/06/2024]
[Foto: Calleamanecer / ICU IV 1 / CC Attribution-Share Alike 3.0 Unported]